söndag 14 november 2010

Öresunds SRS-Cup 2011 - HYC ändrar på formatet på Kullaseglingen

Igår meddelade HYC representant, Pär Gabrielsson, på Kölbåtsmötet på Skåne Träffen att formatet på Kullaseglingen görs om till 2011.
Man tänker sig en längre distanssegling i Norra Öresund som ska ta ca 10-12 timmar. Längden och bansträckningen kommer att bestämmas av vindriktning, vindstyrka, strömriktning och strömstyrkan.
Den mindre klassen kommer att segla en kortare distans än mellan och stora SRS-klassen.
HYC hoppas på så vis kunna attrahera fler deltagare som kommer längre ifrån att deltaga.

Personligen så tror jag att det finns utrymme för ett längre race i Öresund, ett kort havsrace om så vill, efter att Själland Runt i princip inte finns på kartan längre. Låt oss hjälpas åt att sätta Kullaseglingen på kartan till nästa år.
Vad säger ni?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Delas det ut gratis sjösjuke tabletter osså?

Lars S

Anders Nilsson sa...

Det var just det som var poängen...
Att skapa ett race som stämmer med vädrets förutsättningar så man ska slippa sjösjukepiller.
Är det nordvästlig kuling så lägger man banan söderut på mer skyddat vatten.
Är det lättvind så kan man undvika att kryssa i motström etc.
Jag tror det kan bli riktigt bra racing.

Anonym sa...

Låt oss fixa ett långt race i sundet. Minimun 15 timmar tycker jag. Vi saknat verkligen detta.

Michael Pinotti

Hansen sa...

Ser gärna ett race på 100-120 M i Sundet.
Det hade suttit fint.
Det skall till lite nattsegling för att det skall bli komplett. Starter från 10:00 - 12:00 och målgång morgonen/förmiddagen efter.
Varför inte kontakta organisationen för Baltic IRC Open och försök få regattan till att ingå även i den cupen (f.hausmann@baltic-irc.org). Detta skulle i och för sig innebära att man också måste köra efter IRC också. Men det går ju enkelt att lösa med dubbel resultatberäkning. Troligen skulle det öka deltagarantalet en del med större båtar. Dessa båtar har seglat Big Boat Challange i Kerteminde helgen innan.

Anonym sa...

Lars S. Önska dig virtual skipper i julklapp så slipper du vara på sjön överhuvudtaget.

Jack Sparrow

Mattias Dahlstrom sa...

Så var cirkeln sluten.

Jag att med i Kullsaglingsgruppen när det var ett samarrangemang mellan HYC och HBS. Vi tog beslutet att göra seglingen kortare eftersom deltagarantalet var lågt och regattan nära att dö ut. Kortare bana, från ca65 till ca25, i samband med att lägga seglingen två helger senare fungerade och deltagarantalet ökade igen. Jag hoppas att det finns lite mer sug efter en längre segling och inte samma sak händer igen.

Känns extra viktigt att lägga krut på familjeseglingen, en kortare enklare variant. Jag är övertygad om att det är tack vare gott arbete med familjeseglingen som Ven Runt idag är Skånes största kölbåtssegling.

Mattias
PS Själv seglar jag hellre den korta banan...

Anders Nilsson sa...

Jo, det kan ju tyckas så men spelplanen har förändrats. Själland Runt är i princip borta det finns inga konkurrerande race på vårkanten etc. Midsommartid är perfekt med korta nätter.
Värt ett par försök tycker jag även om jag personligen tycker bankappseglingarna är roligast. Ett upplägg där man har ganska mycket rundningar och manövrar på distansbana kan bli riktigt kul det också. En sväng ut i Kattegatts vågor är ju kul för oss från the South.

Anonym sa...

Jag håller med Mattias! cirkeln går på fel håll! Seglingen ska inte förlängas, utan istället FÖRKORTAS!!!. Mitt förslag är att den går till Helsingör. Enkel resa. Kort bana. Ström och vindar (vare sig riktning eller styrka spelar någon som helst roll). OCH det behövs inga sjösjukepillet (möjligen Helsingörs dito). Då blir det många deltagare!

Unknown sa...

Antingen korta banrace med mycket action eller hårda långdistansare med ännu mer action!

Ska det vara långt så ska det vara på MINST 20 timmar, det ska vara så att det behövs ett vakktschema, avbyte på rodret osv...

Det ska vara en utmaning!

Inget "åka runt öar" på fyra-fem timmar där besättningen bara sitter på railen, förutom en som rattat o en som trimmar.

Anders Nilsson sa...

Du kan ju slösegla på bana också. Det vinner du varken banracet eller distansracet på.