lördag 6 november 2010

Svaneke hamn på Bornholm - sindsyg indsejling?

En del av hamnarna på Bornholms ostkust är ofta stängda vid hårda vindar från ost och sydost. Det kan vara så att Svaneke är den som är öppen vid tillfället. Här kommer en polsk Delphia som precis fixar det på väg in i Svaneke. Halloween Horror på riktigt?
Kolla särskilt hur de klarar den yttre pirarmen.

Frågan är om det inte varit lönt att runda Hammer odde och gått in i Hammer Havn istället? Videosnutten är från sista veckan i september när det blåste så hårt från ost.

8 kommentarer:

Patrick Kjell/swe-2059 sa...

"Vi som tycker Lommas hamninlopp är jobbigt vid hård väst..."

Axel sa...

Härliga polska sjömän!
Så skall en pirarm tas...

anders b sa...

Sailinganarchy tycker dom har superflax som klarar det. Jag tycker det ser hur säkert ut som helst - ta hjälp av vågen för att komma runt yttre piren är det riktigt coola.

Anonym sa...

Riktigt skillad kille vid ratten asså...

Anonym sa...

Segling är ju en ganska ny företeelse i polen och ofta är det hyrbåtar som gäller. Har också sett polska stålbåtar med betalande gäster som gärna seglar i kuling.

Per-Håkan sa...

Alla polacker seglar när det blåser riktigt mycket för då slipper dom använda det dyra bränslet. Ofta seglar dom på natten för då slipper dom betala hamn avgift. Här hade det kunnat kosta båten och alla deras liv. Ca4-5 distans söderut ligger Nexsö som har en betydligt bättre insegling. Men de hade säkert bestämt att dom skulle dit...

Axel sa...

Per-Håkan... Det var lågt.
Att de seglar mycket har nog met att göra att det sedan rätt länge är en seglande nation. Besök insjöarna och ni hittar fler segelbåtar än motorbåtar. Men visst är det en charterskuta hemma hamn Gorki, Gdansk.

Jag håller med Anders B. ser rätt säkert ut. Har träffat många polska skeppare som är riktigt vassa på att hantera båt. LÄngs polska kusten kan strömmen längs kusten vara stark, betydligt starkare än vi är vana vid så de kan nog segla in i tuffa förhållanden!

Jag säger så här: om 20 år är det vi som åker till Polen och plockar bär... :-D

Anders sa...

fördäckaren verkar lita på sin rorsman