söndag 31 januari 2010

Värsta flytvästarna på Boot Dusseldorf 2010

Vi var också ute efter prylarna på mässan. Vi letade och letade efter flytväst märken. Vi hittade Spinlocks väst, Plastimos och Secumars västar. Baltics hittade vi inte men fick förklaringen senare.

Plastimos Navimo hade uppblåsbar flagga. Klar fördel i högsjö. Flaggan verkade lite liten för att verkligen synas. Frågan är hur man själv rör sig med en flagga på magen och hur flaggstången ska hållas styv. Secumars 150N väst har allt som krävs för ISAF Category III segling.
Med Secumars värstingväst skulle man kunna rädda en ölback också. Utrustad med radiosignal där radion var väl skyddad från att dränkas.

En rimligare väst var Spinlocks som också klarar 150N´s kravet, hade luva och band. Kändes något otympligt styv.

I Secumars monter diskuterade vi problemet med fuktiga papperstabletter som löser ut. Om man var fördäckare och blev ständigt översköljd så var det att rekommendera att ställa om till manuell utlösning (av västen alltså). Mannen i montern visade hur enkelt det här gjordes...

- SCHEISSE!!! It happens always.
Man måste skruva av patronen när man pillar i mekanismen för annars händer det som inte ska hända.

Skickligt så vände han nederlaget till västens fördel och visade att nu visar västen rött. Ska vara grön när man tar på västen. Det gick inte att köpa västarna i montern men Carl-Henrik blev så övertygad att han letade tills det gick. Han köpte en Secumar 150N väst med grenband och huva. Säker kille. Verkar riktigt övertygande proffsig

Inga kommentarer: