lördag 2 januari 2010

Öresund Regatta 2010

Öresund Regatta bloggen tänkte jag skulle fortsätta bevaka Öresundsregionens seglare, regattor, arrangörer och klubbars framsteg även under 2010.
Nytt för 2010 är att jag tänker öka bevakningen av danska Match racing centrats utveckling i sin jakt på OS-medaljer.
Ett annat prioriterat område blir att benchmarka Svenska Seglar Förbundets initiativ mot Dansk Sejl Unions vad gäller kölbåtskappsegling och regionen.
Bland klassbåtarna så kommer jag att följa seglarna och klassernas utveckling särskilt vad gäller J-24, H-båt, Starbåt, C55 och X-35 mer systematiskt.
När det gäller respitseglarna så är det framför allt våra närmsta medtävlare som kommer att stå under lupp och rapporter från de race som vi själva deltar i.
Vår väg som handlar om att komma igång med ORCi racing och att få båten och besättning till att klara av att köra Category 3 race blir det också en del av.
Stefan Danielssons väg tillbaka i sin nya Minitransat 650 har en gjuten plats liksom våra 2.4Rm seglare Christer Frennert och Torgil Falck.
Öresunds ungdomarnas framsteg ska också bevakas betydligt hårdare. Inser när jag summerar att här har jag legat klart i underkant tidigare. Det pågår mycket som kommer att förändra inte bara seglarsverige utan också regionens position mot övriga närliggande centra.
2-handed seglarna som kör i Öresund är också i blickfånget. Lommas, Helsingörs och Helsingborgs tävlingar är väl de som är aktuellast att ha koll på.
Det ska nog gå att fylla bloggen med en hel del även 2010. Det blir naturligtvis en del annat också men som grundstomme är det nog här ni ska ha era förväntningar.
Tar tackamt emot alla era bidrag i form av era egna race upplevelser, båtköp och satsningar, bilder från race etc.

/Anders

Inga kommentarer: