söndag 24 januari 2010

Samtidigt så utbildar sig 33 instruktörer i Skåne

Svenska Seglarförbundet vill gärna se oss som tredje benet i svensk segling. Varför tredje brukar jag säga. Låt oss se till så vi är drivande i svensk segling. Ge oss lite tid bara. :-)

"Denna helg kör vi Plattformen, SISUs grundläggande ledarskaps utbildning för barn och ungdommar på Hotell Lundia, i Lund. Trettiotre deltagare födda mellan 1991 och 1995, går nu sitt första steg inom SSFs kursplan för ledare. Senare steg är bl.a. instruktörskursen och Tränare Grön. Kursdeltagarna har olika stor erfarenhet av segling, allt ifrån nybörjarnivå till VM men de har alla gemensamt att de kommer att bli viktiga och betydelsefulla ledare!"

Under en fantastisk ledning av SISUs engagerade föreläsare, Gabriella har kursdeltagarna bl.a. fått lära sig om hur viktiga de tre första minutrarna är vid ett möte, olika ledarstilar samt barn och ungdomars utveckling. Detta är verkligen en bra kurs som fyller en viktig funktion. Föreläsningar har blandats med praktiska övningar, film och grupparbete.Med på kursen finns också Skånes Sailcoacher, Edward och Jimmy. Detta för att exempel från seglingen ska kunna användas men inte minst också för att de nya ledarnaska få en kontakt med sailcoacherna som fyller en viktig funktion i klubbutvecklingsprojektet.

Inga kommentarer: