lördag 2 januari 2010

Tyska regattor 2010 - Dags att åka sydväst


Ett för många av oss outforskat område är de tyska regattorna. Som Laser seglare åkte vi alltid till Warnemunde Woche och de regattorna var alltid riktiga höjdare.
Att man kör regatta även för kölbåtar hade i alla fall inte jag någon kläm på.

Från den 3 -10 juli körs en mängd race i Warnemunde. I programmet finns det seglingar för både ORCi och IRC klasser. Rund Bornholm är ett av racen som även ingår i IRC Baltic Cup.
Warnemunde är ju en av de onödigt pitoreska nordtyska badorterna så det är ju fullt möjligt att ha med familjen vilket kanske måste till mitt i den svenska semestern.
http://www.warnemuender-woche.com/media/custom/1765_487_1.PDF

Travemunder woche är också en vecka med massor av racing. Den följer efter Warnemunde Woche - 23/7 - 1 augusti 2010 är datumen som gäller. Här är det också en mix av regler ORCi och IRC. http://www.travemuender-woche.net/


Bilden är från Travemunde Woche 2009.

Störst av de tyska regattorna är helt odiskutabelt Kieler Woche i juni. I år är det 19-27/6. Jag hade inte heller här en aning om att Kieler Woche går att köra i respitklass förrän i somras. En dansk seglare från Vallensbäck berättade att de ska sticka till Kieler Woche 2010 bara för festens skull. Hela Kiel är tydligen på fötter och det ska vara en riktig höjdare.
För oss blir det nog 2011 års avstickare. I Kiel seglas det 2010 ORCi. Jag har inte funnit om det går några race enligt IRC.

M.A.I.O.R regattan i början på maj är också ett race som bara blir större. Här seglas det också efter ORCi. Datum är 30/4-2/5 2010. Förutom Offshore race så körs också Laser SB3, Platu 25, Melges 24, J 80, X-35, X-79 och X-99.

I Flensburg körs ORCi VM i september. Vi kommer förmodligen att delta här i år.

Fasen vad sugen man börjar bli. :-)

Inga kommentarer: