söndag 6 september 2009

Söndagsträningarna i Malmö Segel Sällskap är i gång igen


-Hej, Anders!
Idag var vi en entusiastisk H-båtskvartett och en J24 duett som fightades mot elementen inkl. en kraftig ström.Vinden var ca. 8-10 m/sS-SV inkl. en rejäl regnby.Sålunda var det blött från både under- ochovansidan.Jättekul är det i alla fall!

Christer Frennert tog hand om träningen idag. Jag träffade ett gäng seglare idag som var riktigt nöjda med träningen.


Det var svårt att ta grepp på Jan G och Co som seglade väldigt stabilt och"hade bråttom runt banan".Bosse & sitt rookie- team kämpar på bra och har bra fart på kryssen och närboathandlingen sitter på länsen utan "kinesare" så blir det teamet farligt.Vi har sett mycket av den båten under vattenlinjen, men som sagt friska tagär det! Nifelt hade idag förstärkt med två rorsmän till ombord= Palle och"Kiviks-Erik".I Björnligan seglade idag: Ullberg-Wirdén och Olsson. Vi inledde med att träna starter och timing vilket inte var lätt i denstarka strömmen och Christer Frennert hade mycket jobb med attbara få fäste med draggen.Christer fick som vanligt till en bra bana.

Team Gustafson seglade övertygande idag.


Efter tre startövningar så körde vi sedan tre fleetrace (två varv) ochvardera ca. 20-30 minuter. Jan G & co spikade samtliga och vi andra övriga tre team hade tightauppgörelser där Nifelt var tvåa i ett race av H-båtarna och vi Björnligan var tvåa i de andra två, om än tight. Vi hade en väldigt tight uppgörelse med Bossesteam där vi växlade spår inbördes i de avslutande spinnakersurfarna in imål. Likaså var det "målfoto" med Nifelt & co i det andra... Som extra sparring hade Jan G tight race bitvis med tät-J24:an. Nu på torsdag hoppas vi på tillskott av någon H-båt och likaså till nästa söndags träningrace.

Häng snyggt och "jobba med kroppen"!
Med seglarhälsningar
Björn

Dagens goda exempel. Saknas besättningsmedlemmar går det ju bra att hoppa i en annan båt och vara med. Frågan är när vi får se dubbla roder på H-båten. :-)

Inga kommentarer: