lördag 19 september 2009

Öresund regatta - 100 000 besök passeras idag

Jag startade bloggen Öresund Regatta sista veckan i oktober 2007. Anledningen var att jag tyckte det saknades något som samlade Öresunds seglare.

I regionen finns det 48 hamnar och ungefär 25 000 segelbåtar. Det finns dock inget officiell organisation som samordnar och jobbar för utveckla seglingen på regionnivå på dansk och svensk sida. Bloggen har mestadels svenska seglare som besökare vilket är naturligt kanske eftersom jag skriver på svenska.
Ungefär 5% är danska besökare. Nu kan det ju bero på att svenska besökare är flitigare eftersom de svenska båttidningarna har lämnat fältet fritt till bloggarna. I Danmark sköts detta av båttidningarna.

Besöksstatistiken, månadsvis jämfört med föregånde år, har hur som hellst ständigt visat på runt en fördubbling. Härligt!!

5 kommentarer:

Lars Jörnvi sa...

Tack Anders.
Din blogg har verkligen utvecklat informationen om vår kappsegling m.m. i Öresund. Nu skall vi bara synka alla datumen inför 2010 års säsong så det blir mkt racing.
Bra jobbat - keep up the good work
/Mvh ’’VarvsLasse i Lomma’’

Anders Nilsson sa...

nr 100 000 var en belgare från Bryssel. Han/hon hade hittat bloggen via www.blur.se

www.swe39.com sa...

Grattis Anders och cooolt.....själv har man bara haft ca 8500 besök på swe39.com sedan april :)

Hansen sa...

Kul att det snurrar på på siten. Kollade statistiken på www.kracer.org nyss vi har haft 192322 träffar sedan den 1/1-09 och 1316252 sedan start mars 2002

Anders Nilsson sa...

Hansen, du som är med i Skånska seglarförbundet.
Varför har Skånska Seglarförbundets kölbåtskommitté inte tagit ett enda initiativ till kontakt med klubbarna under 2009? Varför tar man på sig uppdrag när man sen inte gör något? Hemsidan är inte uppdaterad sedan 2008 vad gäller kölbåtar.
Då tycker jag att det är bättre att avstå uppdragen.