måndag 17 november 2014

69 - try it and you´ll like it

Vem minns inte Kenneth "Kenta" Gustafssons bidrag till Melodifestivalen 1980 och hans anstötliga T-shirt med texten: 
69 - Try it and you´ll like it

2015 är det dags för 69th Själland Runt intresset verkar vara större än på länge. Kentas tröjas text kanske kan få en ny betydelse. ;-)

Ska ni med?

14 kommentarer:

Anders B sa...

Hur tänkte dom här, lägga en kappsegling helgen som är bokad för Bohusracet (och fyrtornsrundan shorthanded). Uppenbart en populär tid för race, men för mig kan inget konkurrera ut BR!

pgh sa...

Vi satsar när SR fyller 70. Vi börjar allt med torsdagens föredrag om havskappsegling på North/LBS i Lomma. Sen ska vi hitta besättning. Det blir bra till 2016. Fyrtornsrundan kommer troligtvis inte krocka med SR, den är planerad till annat datum.
//Pär

Johan sa...

Fyrtorn 2015 är planerad till 23-24/5. Vi hoppas på god uppslutning och att det nya datumet passar. Obs start på lördag så att man inte behöver ta "arbetsfredag" i anspråk. Inbjudan publiceras under Januari. Input innan dess är välkommet./Johan

Anonym sa...

Datumen för Fyrtorn passar perfekt. Då hinner man montera autopiloten på Farren efter NS trim cup!

Nu på torsdagens ÅFOR/havskappsegling seminar kommer vi ha många Själland R rävar med. Tävlingen kommer garanterat tas upp och diskuteras. Det är ca 40 personer anmälda så än är det inte för sent att anmäla sig!

Jag tror också "SJ" är på G!!

Mvh
Martin Strandberg

Anonym sa...

"SR" skulle det stå ;-)

/Martin

Anders Nilsson sa...

Verkar som om man inte behöver lämna Lomma på hela våren.
Vi kommer att köra träningarna och NS Trim Cup, Amager Cup och förmodligen Själland Runt, Tyska ORC mästerskapen, Ven Runt, Malmö Big Boat (Saltholm Runt) och KDY Big Boat.

Leino sa...

Gott!! Var rädd jag skulle behöva välja mellan SR eller Fyrtornsrundan. Nu slapp jag det :)

Anders B sa...

Men jag måste välja mellan Vårregattan (i Viken om ni undrar) och Fyrtornsrundan! Fast Vikenseglarna är väl trötta på att Piano har tagit hem (nästan) alla bubbelvinsvinster dom senaste åren. Läge för att låta båten ligga kvar i Lomma några veckor och rejsa i gamla välkända farvatten igen?

Gian Pinotti sa...

Vi tänkte mjuka upp med Fyrtornsrundan och därefter SR
// Janne

Anders Nilsson sa...

Mini650 klass och ORCi klass blir det på Själland Runt.
För de som är intresserade av en ORCi inmätning så hör av er till mig så kan ni hänga med på inmätningarna som föregår Själland Runt.

www.swe39.com sa...

Jag klurar på att segla Fyrtornsrundan med Expressen, jag och MJ har snackat om det ett tag :)
Måste greja en autopilot tills dess oxå bara så man kan vara med på samma villkor som er andra.

Johan sa...

Solklart läge för er och andra expresser. Banan är fantastisk och brukar bjuda på en hel del kryss/läns vilket passar er fint. Vore kul att jaga ett gäng expresser (och Piano) samt ha några Xp och Farr i hasorna. Garanterat intensiv segling. Kanske även kan locka ut Carmen o grynet mfl. Fin tune up inför SR!

Blur sa...

Blur planerar att köra Sjæland Rundt,

Vi behöver samla ihop 300 distans för att kvala till Fastnet, och jag har faktiskt aldrig seglat runt Sjælland nångång. Det var ju nyttigt att öva på Fyn i år :-)

Leino sa...

swe39. Strunta i autopiloten. Min co-skipper Johan lät mig inte använda min på hela racet. Den låter förjävligt tycker han. Doublehanded är det inte mycket man tjänar på den heller. Bara man klargör att det är ok att väcka den som sover så inte den andre sitter och styr och struntar i att slå ut ett rev t.ex. bara för den andra ska få sova..