fredag 1 juli 2011

J-80 SM 2011 - Press release


Andra dagen på SM i J80 utanför Limhamn bjöd på propagandaväder 6-8m/s i Öresunds välbekanta krabba sjö.
Efter ett misslyckat försök att starta fältet beslöt seglingsledare Ola Lilja att använda skärpt startregel "black flag" i resten av starterna och då gick det att få iväg fältet.
Mikael Lindqvist KSSS seglade jämnt och fort och tog första platsen totalt före den säkre amerikanen Glenn Darden och Jesper Feldt från LBS. Allt avgjordes i sista seglingen då de ledande båtarna (bla Darden) seglade lite för långt ut på södra kanten och släppte upp ett helt koppel båtar under sig till märket. Vid länsrundningen kunde Lindqvist få rätt märke och kom ut mot den fördelaktiga södra bansidan och mötte Darden med tre båtlängders ledning på halva kryssen och kunde segla i mål som tvåa i seglingen, följd av dem amerikanska båten. Mikael avslutade nu med placeringarna 1-3-2 och vann med 3 poängs marginal till Darden.
Båtarna fortsätter nu till VM i Dragör.


1 jul 2011 kl. 09.27 skrev : > MSS tjuvstartade på J80 SM> >
Tre båtar fick rätt mot seglingsnämnden när de hävdade att första start gått 5min för tidigt under j80 SM i Limhamn. På grund av de efterföljande VM seglingarna i Dragör är det ett antal båtar från Danmark, Tyskland, Italien och USA som gästar MSS under veckan. Torsdagen bjöd på 2-4m/s strömfritt och stabil vind så det var oerhört jämnt vid första kryssmärket när båda kanterna kom upp samtidigt. Därefter lystes Öresund av upp av gennakrar när j80 båtarna delade upp sig under länsen.
> > Första dagen tog Jesper Feldt LBS ledningen före Glenn Darden USA och Mikael Lindqvist KSSS. Halva regattan återstår och eftersom en segling räknas bort då är det många som kan vara med och konkurrera om pallplatserna - inte minst de som fått gottgörelse av juryn för första starten. > > /Anders Rydlöv

Resultaten hittar ni här:
http://www6.idrottonline.se/MalmoSegelSallskap-Segling/Tavlingar/MSSTavlingskalender2011/J80OpenSwedishChampionship/Result/

Inga kommentarer: