fredag 15 juli 2011

Open Europeans Helsinki 2011 - hur går det i OS-klasserna?


Ett stort antal svenska toppseglare har dragit till Helsinki för att slåss om EM-medaljerna i OS-klasserna. Enligt SOK så är Svensk segling sveriges hopp när det gäller att dra hem medaljerna 2012. Hur går det då?

Finnjolle
3!! engelsmän ibland topp 10 och då kör inte Ben Ainsle i Helsinki. Daniel Birgmark slutar på 7e plats. Daniel spikar femte racet och har en fjärde plats med sig. Resten är placeringar runt 10. En bit kvar för att övertyga om medalj. Johan Tillander 12a med en 2a och en 4e plats. På gång igen? Björn Allansson kom 22a men hade inga direkta toppresultat med sig.




Så här ska det se ut Daniel!!

Star
Fredrik Lööf och Max Salminen hoppade den här gången.
Philip Carlson/Benjamin Peterson som enda svenskar fick hem en 8e plats.

Laser
Inga svenskar kom med i medalj fleeten. Rasmus Myrgren, kom 27a slagen av Emil Cedergardh på en 17e plats. Nu närmast är det träning i Weymouth som gäller. Hade svårt att segla i lättvinden som finnarna bjöd på.


Laser Radial
Josefin Olsson gör en bra regatta med en 15e plats. Får med sig en 1:a och en 2a placering och 2 7nde placeringar. På gång!
Skånes Matilda Salminen, SS Pinhättan, tar en 17e plats i silver fleeten.

470 men
För-OS gänget Dahlberg/Östling deltog inte och våra svenska representanter Victor Bergström/Marcus Dackhammar landade på en 29e plats.

470 Q
Ingrid Söderström/Linnea wennergren hörde inte heller till För-OS truppen och tog en 19e plats.
49er
Inga svenskar i medalj fleeten. 14e plats för Jona von Geijer och Niclas During.

Inga kommentarer: