lördag 30 juli 2011

E-jolle JNM silver till Rasmus Rosengren i Malmö Segel Sällskap - GRATTIS!!


Efter en rafflande slutstrid i den tolfte och sista seglingen tog Rasmus Rosengren silvermedalj på junior-NM i E-jolle i Sönderborg, Jylland, Danmark. Han var i ledningen inför sista dagen och gjorde i de tre avslutande seglingarna i mellan till hård vind en strålande insats men fick se sig slagen med en poäng av den två år äldre guldmedaljören finländaren Miikka Nikkilä. Rasmus var tvungen att slå Miika med två platser i den sista seglingen. På den avslutande kryssen seglade Rasmus upp sig till en 5:e plats men finländaren kom ikapp och tog en 6:e plats och vann därmed med 1 poäng!


Tack vare att Rasmus satsade på VM i Optimistjolle 2010 som avslutades i Malaysia första veckan i januari i år har han endast hunnit segla E-jolle i 4 månader. Silvermedaljen vid de nordiska mästerskapen är trots det redan den andra i raden av bra resultat där 4:e platsen på Junior-SM strax efter midsommar i år inledde sviten.

Rasmus seglar parallellt med e-jollen även tvåmansbåten 29er där målet är att ta sig till ungdoms-VM 2012. I augusti börjar Rasmus på Malmö Idrottsgymnasie, sveriges enda gymnasie där 100% av eleverna satsar på elitidrott.

Inga kommentarer: