söndag 13 mars 2011

Båd i Bella 2011 - att gå på båtmässa när man inte ska ha ny båt

Att gå på båtmässa när man inte har ny båt i tankarna kändes halvmotiverande faktiskt. Väl där så måste jag säga att det var en riktig höjdare.
När man ser alla stånden och grejerna så kom fantasin igång. Jag kollar ju faktiskt på ett nytt storsegel varför inte ta och diskutera med de andra segelmakerierna? Vi behöver en bra lösning för att styra instrumenten och kolla sjökort uppe på railen. Dags att höra med de olika intrumentrepresentanterna om de har några nya lösningar på gång. Seglarkläder och favoritämnet fungerande seglarhandskar etc.
Mattias Allroth och jag träffade ganska omgående folk vi kände. En fantastisk källa till information om vad som är på gång i regionen.

I X-99 och X-79 ståndet träffade vi på X-99 representanter som berättade att om man kan samla 5 köpare till nya X-99 så bygger X-yachts en batch igen. Just nu är de över 40 båtar anmälda till Kieler Woche och X-99 World Cup. Här hittade vi Kasper Wedersoe från Dansk Sejlunion också. Kasper var helt överväldigad över responsen de fick från Öresundsseglarna för sitt arbete med DH2011.

Blueblue ställde ut sina två varianter av optimister. Riktigt läckra byggen. seglarna som vann EM i Optimist körde Blueblue 2010.
Martin Strandberg, en gång trea på VM i Optimistjolle, hittade vi diskuterandes segel i montern. Kul att höra vad som gällde bland optimister. Crosscut eller radiellt? Hur det ska spännas spristång beroende segelval var ett hett ämne.

Seglarkläder var intressant att kolla på. Musto hade nya fräscha grejer. Här finns risk att förköpa sig. Kan tänka mig att fylla garderoben faktiskt med lite prylar från Musto istället för nya skjortor. ;-)

Andra välkända seglarprofiler. Paret Bäversjö som nu gett sig in båtbranschen och är Dehler representant på Västkusten. Kul att träffas då emailboxen tidigare varit full med info om vad som händer i Expressklassen.

Hallarna är fulla med seglarvänner som kollar båtar. Här är det Göran Ahlgren som skärskådar X-34an. Sugen? Tagen på bar gärning. Många var på mässan för att kolla på 34-35 fotare. Gott om intressenter både hos X-yachts och Dehler.
Massor av folk hos Beneteau och Hanse som kollade cruising båtar. Båtmarknaden kanske kommer igång på allvar i år.
Dehler och Hanse har släppt en riktig prisbomb. 44 fot för under 100000 Euro. Inget trä inuti. Någon som kom ner tyckte det liknade ett dagis. Allt basic som behövs fanns dock i Varianta 44.
J-Boats ställde ut en J-80 och gjorde reklam för sommarens VM. En hel del folk som kollade. Ska bli kul att se hur det slår ut i sommar.

Tvekar du på att åka dit? Åk!! Mina timmar flög iväg. Jag hade kunnat vara kvar någon timme till. Det får igång en inför säsongen.

Inga kommentarer: