söndag 2 augusti 2009

Open Yngling World Championship 2009 - SK Kaparen, Kalmar - Öresunds Seglarna vann tune up racet idag

Precis när vi kom under bron och är på väg in i Kalmar hamn så möter vi ett kappseglingsfält. Det visar sig att SK Kaparen i Kalmar arrangerar Ynglings VM. Racen börjar imorgon och idag var det Tune Up Race.

Mattias Dahlstrom/Malin Planander/Petter Klang från Helsingborgs Yacht Club vann dagens segling. Även Kalmar sund är ett strömt vatten och de har säkert haft nytta av att träna i sundet.
Gott så - imorgon börjar tävlingarna.
Får kanske tillfälle att hänga med ut imorgon och kolla.

SK Kaparen har en skapat sig en Kalmar Race week där de samlar racen. Fantastiskt gott exempel som många andra svenska städer borde ta efter. Kalmarsund är också en plats som svenska seglare borde ta sig oftare om de vill lära sig segla i strömmande vatten.

Börjar längta till racen igen. Att transportera sig och familjen runt svenska kusten börjar bli lite segt. Idag blåste det 1.1 m/s när vi lämnade Påskallavik. Vi körde motor ända ner till Borgholm. Som tur var kom en stadig ostan på 5-6 m/s och vi fick en fin halvvindsegling ner till Kalmar. En riktig kryss länsbana med full besättning är vad jag saknar.
Skönt att vara ute ur skogen, slippa den snitslade banan och äntligen kunna koncentrera sig på att trimma och styra.

Inga kommentarer: