tisdag 4 augusti 2009

Express SM 2009 - Arkösund - En rapport från vårt skånska hopp

Här kommer ett kort referat från arkösund.

SWE39 inledde starkt med topp 10 på tune-up. När det dagen efter var dags för första smseglingen så inledde vi med en 3:e plats. 2 race till kördes och vi låg trea efter dag 1 i ett 40 båtar starkt fält.Vi blev påseglade och nästan sänkta i race 2. Vi höll tredjeplatsen till dag 2 då vi höll oss runt topp 10 och seglade stabilt utan att ha nåt jättedipp.
3:e dan började med sjätteplats men vi var diskade för tjuvsvart men det var fel, lagom knäckta var vi ombord. I andra seglingen så fredagen sen så visade vi moral och seglade in som 5:a. I efterhand så har jag kommit över bildbevis som visar att vi inte var för tidiga på linjen,se mer på swe39.com.På lördagen så skulle vi segla dom två seglingarna som återstod och vi körde in som 15:e i båda racen efter att än en gång fått undvika kollisioner då en idiot från babords kanten mena på att han skulle ha plats för märke vid ena målgången.
Folk är inte kloka ibland. Vi höll vår 7:e plats totalt och borde dock blivit sexa då det visade sig att ena båten framför seglade hela regattan med felaktig botten. Nu är båten och besättning i skåne igen och swe39 står och torkar i Råå inför ven runt och då hoppas vi på fler expresser än ifjol och bra väder :-D

Mvh mattias med besättning



3 kommentarer:

www.swe39.com sa...

Ska tillägga att en båt fick masten avkörd i ena länsbojsrundningen oxå och det var bland det värsta jag sett.
2 expresser som möts, ena på läns för styrbord mot vänstra länsgaten och den andra har precis rundat upp för kryss på babords hals.
Kryssbåten fastnar i kollisionen med pulpiten i nosen i länsbåtens toppvant så allt rivs ner och trillar ihop på några få sekunder.
Fördäckaren på den länsande styrbordsbåten får skärskador i högerarmen och först befarades även inre skador och benbrott.
Den kryssande båtens bultar i fören som håller förstaget knäcks och deras rigg håller på att packa ihop oxå men dom seglar vidare.
Se bild på www.swe39.com hur pulpiten såg ut på den under sm rapporten.
Helt galet alltså.

Anders Nilsson sa...

Jag vet det var mitt fel. Jag skulle aldrig påstått att Express och 606 klasserna var mogna för "stock car" racing. :-)

www.swe39.com sa...

lol