tisdag 25 augusti 2009

Skoja inte - är Bavaria verkligen seriösa?




"The Bavaria 35 Cruiser with a three cabin layout will suit small families requiring the additional space and it will also fit the charter market perfectly. Or, if you like to go racing and want to house your crew at the same time, what better value could you find with the same racing potential?"

Kunde vara kul om de börjar komma ut och kappsegla med sina Bavaria-båtar.

14 kommentarer:

Dehler-Doris sa...

OBS, detta gäller nog inte Match-serien.. men en Stockholmare jag träffade på Gräddö kallade Bavaria för mördarsniglar. Varför dådå sa jag..?
Jo;
- Dom rör sig långsamt
- Dom finns överallt
- Alla vill bli av med dom
:-)
Riktigt taskit var det!

Anders Nilsson sa...

Efter att ha varit på Ostkusten så myntade vi begreppet Skogssnigel.
:-)

mattias sa...

Nej precis - Match serien går ju.

Tror dock de flesta Bavaria lider av att de har så dassig segel. Det liknar oftast ett bomulls lakan när de rullar ut.

Anonym sa...

Vet ni var man kan köpa en Bavaria billigast?
I Medelhavet, där har de sjunkit mest....

Håller med om att det vore kul om det var med en Bavaria Cr på någon kappsegling ibland.
Tror förresten när jag tänker efter att Collberg presterade på TR med en Bavaria Cr. Så besättningen är nog viktigare än båten för resultaten.

Anders Nilsson sa...

Tänk om vi arrangörer som funderar på alla dessa race. Kan man ha SM i alla möjliga klasser så kan man naturligtvis köra race i Bavaria. Om vi hade kört en Bavaria klass nästa år på Saltholm Runt så kom alla dessa Bavaria ägare ut och fattade hur kul det är.
Efter ett tag är de sugna på mer prestandaorienterade båtar och då kommer naturligtvis Bavaria att lyssna och skärpa till sig. Kusterna kommer att få seglande båtar igen och deltagarantalet på distanskappseglingarna öka dramatiskt.
Det är kanske läga att bjuda in, eller? Utopia?

PelleE sa...

Det är ju bara att kolla i Norge där det finns massor av Bavaria Cruisers på racen....med vettiga segel funkar dom inte sämre än de flesta andra båtar och gör ofta resultat på distanskappseglingar

Erik B sa...

Tror nog på Mattias teori om segelkvalitet. Köp en uppsättning Barrträds- eller Lapplandssegel så kan tom en mördarsnigel börja röra på sig. Sen lider de av grundgående och dåligt rätade moment men det finns det ju fler "familjebåtar" som gör och LYS-talet sätt ju efter skrov/rigg och inte efter segelkvalitet = LYS-raket ;-)

Anonym sa...

Just den typen av skämt är nog ett av skälen till att ni inte ser några Bavarior på kappseglingarna...

Patrick Kjell/swe-1300 sa...

25 båtar i Lomma på kvällens segling!! Gött väder och IF:arna gick fint i den avtagande vinden.
Spiket togs av Gert Damsby If-2059.

Anders Nilsson sa...

Till anonym..
Jag tror absolut att det är viktigt att dessa båtar kommer ut och kör. Det är ju så otroligt kul med klubbseglingarna, distanskappseglingar etc.
Man lär sig ju att segla och hantera båtarna. Köper man bara hyfsade segel till Bavariorna så kan de säkert också vara med på banorna.
Jag har ju sett att fler och fler Bavaria ägare handlar riktiga grejer. Hos Gransegel ligger det flera gånger segel till Bavarior på golvet. Vi borde få tag på dessa båtägare så de kommer med ut.

Anonym sa...

Klart man kan gnälla på alla Bavarias av olika skäl, står inte högst på min önskelista heller. MEN, de har ändrat marknaden. Rationaliserat. Sänkt priser osv. Genom detta tillsett att man för en vettig peng får en ny segelbåt. De har väl nästan 50% av Svenska nyförsäljningen tror jag. Inte så pjåkigt.
Så, tycker att Bavaria är helt underbara genom att man säljer massa nya segelbåtar.
B

Anonym sa...

Våra kollegor i Norge under ledning av Ynling&Soling mästaren Terje Wang har flera kunder som kappseglar och någon har tom investerat i kolfiber mast och bom på en Bavaria 50 Vision, de snackar inte rullmaster utan vikt i riggen..! Varför är vi så olika, svenskar & norrmän..?

Se även hur vi förbättrar Rullmast försedda båtar med nya storsegel med normal akterrunda istället för de konkava std segel som ingår som std. http://www.gransegel.se/bavaria.html

Glöm inte att seglarÖLEN börjar igen på Krogen BABAS (Järnvägsgatan, Limhamn) första onsdagen var månad (tex. idag) kl 21-23 när & hur man vill, en del säger att de går med hunden eller är på F&S alla medel är tillåtna i krig och kärlek......

- Happy Sailing!

Claes...../)..../).../)../)..¤.....

Andreas i Missmatch sa...

Hejsan
Vi seglar i vår Bavaria.
Vi kom 4a totalt av 62 startande i shorthand tävlingen Bohusracet.. Trött på alla som sågar ner på Bavaria. Se vad man får för pengarna och jämnför. Jag trivs i våran och den seglar helt OK.

Vi seglade o kom i mål före ett antal sk snabbare båtar. Som Dehler 39,Luffe 40, 11Od, Dehler36 mm...

Ta bort eran attityd och bjud in dom istället.

Sedan till alla andra Bavarier, byt till Folding o köp segel o ut o träna o segla, Det går att få fart.

Välkomna upp till Bohusracet nästa år!

MVH Andreas i
Missmatch SWE 9

Anders Nilsson sa...

Håller med dig Andreas.
Det är kanske svårt om man valt grunda kölen etc.
Har de nya Bavarierna normal köl, vanlig rigg med riktiga segel och folding propeller så går det att ha kul på banan i dem också.