söndag 6 november 2016

ORC-mötet i Barcelona - SHF promotar för ORC EM 2019 i Sverige

Just nu pågår ett av de viktigare mötena för oss som är intresserade av de internationella mästerskapsseglingarna i Barcelona. 

Marknadsföringen av de olika ländernas förslag till mästerskap pågår som mest och efter mötet lär vi också få en hint om var de kommer att gå de närmsta åren. Från Sverige är SHF representerat och ska promota ORC European Championship 2019 för att det ska gå i Sverige.


Holländarna gör sitt bästa på att marknadsföra med fint material inför 2018. De började sina förberedelser redan 2014 vilket är imponerande. Aldrig tidigare har ett ORC World Championship gått i Nordsjön efter IMS eller ORCi så det blir spännande med tidvatten och tufft hav. 
Holland är en stor ORC Club nation och på mästerskapen i Kiel 2014 och också nu senast i Skovshoved har vi fått möta riktigt vassa holländare efter ORCi. Platsen är Hague och hamnen är i Scheveningen.
Polen har också gjort stora ansträngningar för att sommarens mästerskap i Gdansk ska bli så bra som möjligt. ORC mästerskapet får en egen hamn i Gdansk. Coolt.
2017 går ORC World Championship i Trieste och ORC European Championship i Gdansk.

Inga kommentarer: