söndag 20 april 2014

Seglingshandboken på iPAD lanserades i mars

"I slutet av mars lanserades Seglingshandboken som nu finns att ladda ner som iBook från iTunes och iBookstore. Det är en interaktiv guide in i seglingens värld där upplägget är utvecklat, testat och använt av instruktörer och elever sedan 2008. Seglingshandboken finns på svenska och är den första iBooken av sitt slag. Den riktar sig både till nybörjare som söker en introduktion in i seglingens värld men passar också mer erfarna seglare som vill utveckla sig, exempelvis inom segeltrim, spinnaker- och gennakersegling. 
Personerna bakom Seglingshandboken, Fredrik Aurell, Hans Larsson och Magnus Rönnberg, är aktiva nöjes- och tävlingsseglare och har tillsammans drygt 30 års erfarenhet som seglingsinstruktörer. Fredrik och Hans är även meriterade tävlingsseglare på internationell nivå och har djup kunskap i hur man får ut så mycket som möjligt ur sin båt. Magnus, som satte sin fot på en segelbåt för första gången 2005 och började arbeta som instruktör två år senare, har viktiga erfarenheter av vad det innebär att lära sig att segla. Nu har denna kunskap och rika erfarenhet gjorts lättillgänglig i en pedagogisk och interaktiv iBook."

Jag hade inte sett den här men så har jag heller ingen iPad. Om någon av er redan kollat kan ni skriva någon kort recension i kommentarerna.
Fick emailet nedan av Fredrik Aurell och tycker att det känns bra och ambitiöst när jag kollade igenom pressmaterialet.

Hej, hoppas ni har det fint i Öresund och att ni kommit igång bra med seglingen. 

Vi skulle vilja informera om att vi är tre seglare från Göteborg som skrivit en bok för iPad i ämnet segling. Vi hoppas på att du skulle vilja lägga ut en nyhet om detta på er blogg.  
Nedan finner vårt ”pressmeddelande” och några bifogade bilder.  Här finns en zip-fil med ytterligare bilder, skärmdumpar och loggor att ladda ner här om det skulle vara av intresse. Hör av dig om du har frågor eller funderingar. 

 Mvh Fredrik, Hans och Magnus

Inga kommentarer: