söndag 27 april 2014

North Sails Trim Cup 2014 - Första Söndagsträningen i Lomma

Med ny förstagslängd och avsaknaden av 2 i besättningen bestämde vi oss för att:
  1. Ägna tiden åt att ställa in riggen med nya förstaget före att krångla på kortbana med för liten besättning.
  2. Få upp storen för att se hur den uppförde sig
  3. Komma igång med startträningen med de andra
Det första säsongspremiärgrejen är att jag i hastigheten fått med mig reachern istället för focken. Dags att märka säckarna ordentligt. Med kort besättning på 5 fungerar det inte att köra genua därför körde vi med 3.5 focken istället. I vind 7-8 m/s är den liten men å andra sidan så var vi för få att burka henne effektivt. 

 Fin startträning blev det i alla fall till slut för oss. Här klämda mellan X-99 Beatrix och Carmen.
Mest långväga idag var Halmstadgänget i X-34an Temptation. Riktigt kul. Nästa söndag så gäller det att vi får ihop hela gänget på Grynet också.
Storseglet fungerade som väntat. Diagonallattan var något för dåligt spänd och den lilla fattheaden var inte riktigt med utan andra lattan tog lasten. Gör om gör rätt från vår sida.
Med ny förstagslängd så stämmer inga gamla inställningar längre.Övervanten och undervanten var något lösa och vi spände hem dem. Undervanten fick vi sen släppa något på igen. Vi har mer intrimning att göra innan det är riktigt bra. Nu har vi ett förstag med justeringsmöjlighet i alla fall.
Hur som hellst så var det idag de skånska elefanterna dansade. ;-)

1 kommentar:

Johan sa...

Välkomna till nästa träningspass i Lomma, kl 10 söndag 4/5. Vi har förtydligat upplägget med starter och race något. Se www.lbs.nu. Jag vill också påminna om anmälan till North Sails trim cup 10-11/5. 51 båtar anmälda men plats för fler!
Och varför inte delta i LBS klubbseglingar den 1/5 (jaktstart) och 8/5 (fleet start). En del av er har ju redan båten på plats i Lomma. Välkomna!/Johan för LBS-segling.