söndag 26 augusti 2012

Saltholm Runt 2012 - resultaten är uppe

Årets ström och vindprognos såg läng ut att göra det svårt att få till en bra kryss. De olika prognoserna för dagen visade olika. Anders Hansen och jag bestämde till slut att välja banan efter DMI´s. Saltholm fick tas om styrbord. Sydostlig vind vid 10-tiden skulle vrida mot syd för att kring 12-tiden bli ostlig och avtagande. Kryss från Flakfort mot Malmö redd. ser ut att bli bra.
Det jag lärt mig efter att för femte året ha varit med om att avgöra vilket håll det blir är att det blir aldrig som man tänkt men det brukar fungera ändå. Så även i år.
Det brukar vara lång väntan på prisutdelningen för de snabbaste båtarna. I år så provade vi att förlänga banan för de stora båtarna med lite avslutande action bland prickar och utlagda bojar. Starttiderna spreds ut mer och vi startade de mindre båtarna tidigare så de båtarna också skulle ha lättare att klara av maxtiden. Det gjorde att vi själva i Grynet gick i mål samtidigt som en Accent coh det verkade ju fungera som vi tänkt. Väl i mål var det målgångsöl till samtliga seglare och man kunde även köpa grillad korv och läsk. Sitter bra när man går igenom dagen med alla seglarvännerna ifrån de andra klubbarna i Öresund och lättare att vänta på prisutdelningen då.

Tack alla som hjälpte till med start och målgång, korvgrillning och försäljning, köpa priser, köpa korv och bröd, seglingsföreskrifter, banor, skriva och kopiera alla dokumenten, ta emot anmälningar, göra klassindelningar, fotografering och sköta race office!!!
Utan er funkar det inte.

Framför allt ett stort tack till alla seglarna som gjorde evenamanget till vad det blev.
Välkomna 2013!!!!
Klicka gilla på Facebook så vet ni allt som gäller 2013 och kan också var med och påverka:
http://www.facebook.com/saltholmrunt

/Arrangörskommittén

Resultaten hittar ni här: http://www6.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_485066/cf_69694/Saltholm_runt_Resultat_med_alla_tid.PDF

13 kommentarer:

Anonym sa...

Tracking hade varit kul om ni hade utvecklat.

/Göran

Anders Nilsson sa...

Vailet Svahn tog bilder. Finns nu på:
http://www6.idrottonline.se/MalmoSegelSallskap-Segling/Tavlingar/MSSTavlingskalender2012/25Augusti2012SaltholmRunt/Foton/

Hansen sa...

Tracking
Vi gjorde försök med Endomondo i år.
Det systemet visar var vi är på banan men inte spåren. Dock kan respektive deltagares spår ses via länk.

Trac Trac är mer utvecklat för vår idrott.

Vi får undersöka vilka system som finns och testa igen nästa år

Anonym sa...

Tack för en bra dag igår. Bra organiserat som vanligt :) !

/Figge

Anonym sa...

Tack, Det var trevligt. En förbättringsåtgärd vore om personalen i målgångshoddan skrev tiden direkt i excellfilen som räknar ut resultatet. Detta preliminära resultat printas från kansliet och sätts upp efterhand som fler båta går i mål.

Anonym sa...

Kul med de extra benen på MSS kvällsseglingsbana!
Dock tveksamt val av märke, specialmärket vid land, raka linjen mot mål var över gamla vågbrytaren som är dåligt uppmätt.

Mvh
Martin , Arcona 410

Anonym sa...

Kul att halvtonnarna, Banner och andra spinnakebåtar gick bra. Det är bra när förhållanden vid en enskild kappsegling ibland gynnar åt det hållet! Det är ju inte ovanligt annars att långa stora båtar med högre SRS vinner distanskappseglingar.

Hansen sa...

@Martin

Du väljer själv hur du vill ta märket. Det var ju kryss dit. Det var ju ditt vägval som gjorde att du seglade över vågbrytaren.

Men om vi skall ha chikan på slutet nästa år så förstärker vi märkena med stora tetra, märkena i år var lite svåra att se.

Anders Nilsson sa...

"Åttan" är svår att veta vilken prick det är när man kommer utifrån. Att göra det korta slaget först är ju ingen taktisk finess som vinden var nu.
En bra idé att förtydliga den med en tetra/cylinder. Likadant med "sexan" som försvann för en vecka sen och ersattes av en flaggboj.

Anonym sa...

SSF uppmärksammde Hyndai Cup med 60 båtar men inte ditt o Hansens Saltholm Runt med 55 anmälda.
Stockholm/Göteborg maffiosos.
Kör hårt Hansen/Nilsson!!!

Anonym sa...

Spännande att se skillnaden på resultaten i SRS vs DH.

X-119 (1a vs 3a)
Yro (3a vs 1a)

Vad är mest rätt?

Unknown sa...

Gissar att svaret på vad som är mest rätt beror på vilken båt man sitter i :-)

Anders Nilsson sa...

Vi klarade oss oberoende av regel. :-)