tisdag 28 augusti 2012

H-båt i Thisted - Henrik Jörhov med besättning dominerade

Henrik Jörhov var suverän i Thisted och vann tre race första dagen före smått chockade danskar. De flesta var där och det var nytt rekordfält för året med 36 båtar. Det började med lätt 3-4 m/s. Vi (DEN470) fick en kanonstart mitt på linjen och ledde de två första varven men när vi splitade vid andra länsens gate tog Henrik Jörhov över ledningen. Därefter var känslan att SWE 559 ledde från start till mål i de följande racen och en nästan avgjord regatta med DEN470 Mads Korsgaard som tvåa före Claus Höj Jensen.
Andra dagen var det frånlandsvind och mkt skiftande i riktning och styrka. Efter en väldigt tajt startsituation kom Claus Höj och vi ut för babord genom fältet och i skiftena upp på kryssen lösta det upp sig så att vi var etta och tvåa. På andra länsen seglade vi upp i ledning för att tappa den på nästa kryss, Jörhov hade en motig förstakryss och slutade nia vilket gjorde att han var inom räckhåll för både oss och Höj Jensen.
I sista start kom ett stort vred mot lovart vilket gjorde att Jörhov kom upp som femton efter första kryssen medan vi andra låg sexa sjua ca. Mitt i racet var Claus Höj J vinnare av regattan men på slutet kom Jörhov upp räddade en femteplats och vann regattan klart totalt sett.
SWE 559 kändes väldigt säkra med bra fart och boathandling samt säker taktik. Trots lite sämre andra dag var segern klar i de blivande VM vattnen 2013. Det var ett riktigt "lortevejr" med kraftigt regn mot slutet av första dagen. Har varit mkt av den varan i år. Kanske rekord det också.

1 Henrik Jörhov
2 Claus Höj Jensen
3 Mads Korsgaard

Anders R DEN 470

2 kommentarer:

Anders Nilsson sa...

Grattis Henrik & besättning!!!

Anders Nilsson sa...

Videon är lagd till i inlägget.