fredag 9 juli 2010

Gotland Runt 2010 - ställningen vid Gotska Sandön

Ola Burmark ser just nu ut att ligga först bland Dehler 34SV/Dehler 35. Enligt de preliminära resultaten så ligger Ola 3a och Leif Englund 4a i SRS klassen.Anders Lewnader, Gurra Krantz och Johan Wallin i den hottade Dehler 35an verkar inte ha nått Gotska Sandön än.
Lite svårt att följa med på vad som händer på banan, eller vad säger ni?
Team Dehlta rundar samtidigt som Vindile, som leder klassen, vid Visby.

6 kommentarer:

Anonym sa...

såg att Lewander, Wallin och Krantz på Dehler 35:an Midnight rambler precis gått i mål. De måste gjort en väldigt snabb sista etapp och seglat upp sig betydligt i resultatlistan. Dehlta verkar bli nästa Dehler i mål.
/ Martin

Anders Nilsson sa...

Kul i så fall.
Hoppas på rapporter från Dehlerseglarna och övriga också.

Själv så är det järngenua mot Tyskland som gäller idag.
Nilsson är på tur. ;-)

Dehler-Doris sa...

Det är svårt att följa racet. Trist att KSSS inte har samma fina rapportering som man har på W2S.
Håller speciellt tummarna för Dehlerbåtarna förståss. Dehler 35RS verkar ha bra gång.
Burmark seglar ju en standard 34SV och verkar ju ha mycket bra fart också, Englund likaså. Läste på bloggen Dehler 29 Svea att 90% av GR racet är med spinnaker.. Galet tyckte dom. Ungefär som W2SB där 90% av racet på 300M var öppen vind. Vi ligger själva med Doris på norra Öland o det har blåst syd 5-10 i ett o ett halvt dygn nu... inte lättvind här inte.
StefanK

Edward Hatung sa...

Många som sagt att de haft svårt att följa tävlingen, tråkigt.

Kan trösta er med att det inte var lätt att följa vad som hände ute på havet heller! Stökiga vindar, vindhål, små skift här och där, små - yttersta privatare i olika områden, osv...

Till det skulle sedan läggas väderinfo och diverse annat stöd från datorer, mm. Skolboksteorin fick verkligen appliceras ett par gånger under racet, några riktigt kul skolboksecempel uppstod, spec. i den södra delen av banan. När man väl hade bildat sig en strategisk uppfattning om situationen kom nästa steg, taktiken - ex varför går DataCom ut där eller in där. Proffsen på Data som för tävlingen ytterliggare förstärkts med Thomas Gross o Roger Nilsson gjorde en grym uppsegling dag två. Som bäst låg vi 5h före, för att slutligen vid ett svårt vägval o en Genua som kastade in handduken i 15knop mitt i natten så va det bara att säga hejdå till de grabbarna.

UKs 430 seglade riktigt bra i början på racet o låg stundtals mer än fem timmar före oss, låg vid Alma plötsligt knappt bara knappt 20 min före oss, likaså Planeten.

Undanvinden norrut från Visby var en rysare, vi fick tvinga bort varandra ur sittbrunnen för att få välbehövlig vila, men det var svårt att släppa tävlingen. Utslagsgivande i den lätta vinden norrut var att kunna gå fort, nära rumbline och det innebar att man behövde platta ganska väl vilket vi hade svårt för.

Alma och in till Sandhamn, drygt 10Nm var grymt! Spinnackerbommen var inte långt från förstaget, fyra man seglade båten aktivt i stundtals drygt åtta knop medans resten hängde. Båtarna både före (bl.à. Gamla Rothman o Euro Politan) och båtarna bakom trasslade med varandra gjorde att det såg riktigt bra ut för oss ett tag, ett stiltjebälte dödade dock glädjen något innan vi fick upp en ny genua o kunde åka på i 7 knop igen, vilken målgång!

Krite och Strömberg sa...

Det var kul att segla runt Gotland. Men ärligt talat är det bara ett stort lotteri. I år gick det bra för oss men nästa gång går det förmodligen åt skogen. Vi hade turen att ha en båt som gick som ett troll i lättvinden. Annars bara gott att säga om Farr 30.Riktigt fin båt. Ska för övrigt börja tävla i bingo i framtiden.
Krite

www.swe39.com sa...

Ni seglade säkert på max hela rundan men visst underlättade det ju att sitta först när vinden kom igen efter bleken vid huvudskär Martin ;)
Snyggt seglat !
Vi satt på fel ställe av banan när bleken slog till och var över 1 timme sena att få nya vinden igen.
Kul att man va off duty ombord när det beslutades att hänga kvar till vänster efter Alma i början så man inte kunde påverka.
Vi jagade som värsta blodhunden resten av resan runt ön och hämtade in flera timmar mot vissa båtar sista dygnet på Kingen.
Nu snart tillbaka till verkligheten igen och ladda för X-SM om 2 veckor :D

// matte