fredag 2 juli 2010

Fyrtorn - 2-handed - båtarna börjar köra söderut nu

Under eftermiddagen startade årets 2-handed race i Öresund - Lommabuktens Seglarklubbs Fyrtorn 2-handed. ca 25 båtar mötte upp i årets upplaga.
Just nu är de första båtarna på väg söderut mot pit-stop i Nivå.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Rikard och Stefan.


Anders

Håkan sa...

Vi åt på Pålsjö Krog igår när en efter en passerade med spinnaker eller gennaker.
Det såg fint ut :-)

Kör hårt

Anonym sa...

Xar vann före gulan och carmen - snyggt seglat. Fantastiska förhållanden med en hel del taktiskt krävnde segling. Stort tack till all våra funktionärer!
Hela resultatlistan hittar ni på www.lbs.nu./Johan

Anonym sa...

Det blev i förra kommentaren. Rätt 2a är blixten.

Erik B sa...

Jag kikade på resultatlistan och ser hur man får Corrected av LYS x Elapsed. Men är inte Finish den seglade tiden och hur får man då fram Elapsed?

Johan sa...

Hej Erik, elapsed time beror av måltiden men också av starttiden. Eftersom vi körde jaktstart så skiljer starttiden rejält. Tex startade Accent kl 11 och X 43 kl 16.17 för att komma i mål samtidigt. Det som styr resultatet är alltså seglad tid korrigerat för SRS. Jaktstarten är mer en kul grej för att få spänning och samtidig målgång. Vi lyckades ganska bra med jaktstartsplaneringen. För att din målgångsplacering skall stämmad med placering enligt SRS måste man kunna förutse seglad tid. Vid lite vind och långsam segling måste man alltså sprida ut starttiderna mer än vid snabba förhållanden. Den aktuella listan var planerad för målgång kl 12.40 vilket stämde ganska bra i alla fal för min egen båt som var tänkt att komma i mål 12.42... Notera dock att blixten kom i mål lång tidigare - de startade 3 timmar för tidigt för att inte komma väldigt sent till pitstop Nivå.
Är det fler klubbar som vill prova på vårt jaktstartskoncpet så kontakta mig, jag har en bra excell mall. Men ni behöver förstås också en bra väderprognos för att kunna bedömma seglad tid.
Ha en bra cruising semester!
/Johan (wickman225@gmail.com)

Johan sa...

Mycket skrivfel när man bloggar för snabbt. Accenten startade kl 10 (inte kl 11)./J