onsdag 21 juli 2010

Nilsson är på tur - den här gången var Rugen och Tyskland målet

Efter en vecka i Grekland så blev det dags att packa båten och dra i väg på årets tur. Etfter fjolåret på Ostkusten och året innan runt Danmark så bestämde vi oss att dra till Grynets hemland Tyskland. Vi planerade att åka till Rugen för att sen segla längs kusten västerut i två veckor.
Planeringen sprack naturligtvis direkt - att komma iväg 10:00 på torsdagen funkade inte. Klockan tre var vi färdiga för avfärd. Nu hinner vi inte till Rugen eller ens till Klintholm på Mön. Stanna kvar till fredag skulle ju vara ett nederlag. Vi drar till Dragör så är vi iväg. Väl ute ur Limhamns Småbåtshamn mörknade himlen och naturligtvis kom regnet.
En halvvind och på strax över timmen var vi i Dragör.
Efter käk var det dags för en kort tur i byn. Jag gick över till kaféet och tog en pilsner. På väg tillbaka så kom det in en sprillans ny Dehler 29 och la till på vår pir.

En ensam burk vittnar om den Dragörska gästfriheten.
Jag blev bjuden ner på en titt. Det visade sig att det var Dehler försäljaren, Morten Nielsen, i Dragör och hans kompisar som var ute på ”Aftensejlads”. Fruarna hade inte förstått att seglingarna var slut för säsongen så gubbarna tog tillfället och drog till Bröndby på middag.
Väl nere i båten var det svårt att ”undvika” den danska gästfriheten. Med några bärs i kroppen framåt halv två så var det dags att purra sig. Morten hade så när sålt en Dehler 35 RS med kolfiberrigg till mig när jag plötsligt inser att det var ju ändå planerat att i dag så skulle vi söderut. Dags att purra sig.


Efter att ha kompletterat med lite shopping i morse så kom vi så iväg mot Rugen. 0-2 m/s blåste det på morgonen. Brukar komma vind framåt dagen men så icke idag.

Klockan 20:12 var vi framme vid inloppet. Vi bestämde oss för Vitte som uttalas fitte på tyska. Min mamma vägrar för övrigt att använda sig av rätt uttal så det blir gjutna korrigeringar hela tiden på släktsammankomsterna.

Inga kommentarer: