lördag 19 januari 2008

Det blev varken nya X-34an eller nya Dehler 34an som blev Yacht of the year




Sunbeam 34

Det blev alltså inte någon av de två i mitt tycke solklara favoriterna på bloggen som blev årets Yacht of the year. Jag var helt övertygad om att det skulle bli en tuff kamp dem emellan. Det blev alltså Sunbeam 34 som knep titeln. Jag tycker naturligtvis detta är underligt val men som vanligt kan man ju inte utgå från säg själv.
Vad säger ni? Var det rätt båt? Kommer vi att se några i Öresund? Båttidningarnas båttestare är kanske en annan sort trots allt?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Och årets bil i Europa blev väl en Fiat......

Du har väl noterat hur smart locket till diskhon förvandlas till en skärbräda... Snart i var mans båt ;-)

Skämt åsido, det här är nog en väldigt bra byggd cruiser och en tuff konkurrent till Najad och Rassy. Men kanske lite för "me too" för att kalls "årets båt".

Någon som har provseglat??

Anders Nilsson sa...

Frågan är kanske varför de inte patenterade skärbrädan?

Anonym sa...

Herr Q: Naturligtvis är "vanliga båtar" intressanta de också. Att kappsegla med ömtåliga båtar, skitdyra och ömtåliga segel och "bara om man har kompisar" är ju en okänd verklighet för många. Kanske är det lika okänt att det finns ett båtliv där man kan bo, laga mat och finnas till i relativ bekvämlighet?

Anders Nilsson sa...

Visst är det så. Kappsegling täcker ju inte hela båtlivet. De flesta tycker nog ändå att Sunbeam 34 var väldigt otippad. Politiskt korrekt val. Går det att välja en båt av två så lika toppbåtar?
Säkert härlig att kryssa i och göra strandhugg i på sommaren.
Segelval kan man ju göra till vilken nivå man vill oavsett båt. X-34 och Dehler 34 kan väl knappast räknas som ömtåliga? De är ju båda högkvalitesbyggen.