söndag 12 augusti 2018

Liros Cup Syd 2018, MSS - sista blå racet avklarat inför röd seglingsledare

Idag hade vi nästan identiska förhållanden som på Laser Master SM. Kraftig sydgående ström på omkring 1,5-3 knop, mycket vind 8-10M/s i medel och toppar på 12m/s.
Extra kul är att vi nu kört in oss på riktigt i seglingsorganisationen. Man kan med fog sticka ut hakan och säga att vi kan det här nu.
I första racet var vi lite sena upp med enskild återkallelse men sen funkade allt.
Ungefär halva optimistfleeten stannade i land eller bröt tävlingen. Bland de som stannade kvar och fullföljde dagens tre race satte säkert många nya nivåer för vad de klarar. Några slog runt på länsarna och det är tufft. Leo Birgersson kapsejsade i första racet, som han ledde, men fick ändå till en femte plats.  

Zoom8 och E-jolle har fri pumpning från 6m/s. Ganska onödigt kan jag tycka. Det finns ju ganska ont om coacher som kan lära ut fri pumpning till de klasserna.
När man som seglingsledare har med Optimister, Zoom8, RS Feva, E-jolle, Laser och 29er då är det många klassregler att gå igenom för att få till en riktig Inbjudan och sen Seglingsföreskrifterna.
De fyra tävlingarna jag har gjort som blå seglingsledare är Liros Cup 2017 MSS, Match Race i Skanör, Regionkval i Optimist 2018 och nu Liros Cup 2018 MSS. Nu är det då dags att skicka in ansökan om att bli seglingsledare på röd nivå.
Nästa helg är det i Ystad. Skånes bästa segelvatten.

Inga kommentarer: