söndag 4 december 2016

Optimist- och Laserjolleträning idag 4e december - Malmö Segel Sällskap

En grymt skön söndag idag. Grymt härligt med ett gäng optimister som körde träning och så Laserseglarna så klart.
Vad var då som hände på vattnet idag? Alla tränade. Tränare och seglare.

Björn Zetterström berättade:
-Vi har insett att vi måste höja kompetensen av våra tränare i Skåne. SKSF med Gustav Reichman i spetsen drog igång i våras ett tränarutvecklingsprojekt. Vi har riktigt duktiga tränare från Sth/Gbg/KDY som utbildar våra skånska tränare. Har kört hela våren och hösten.
För detta måste man naturligtvis ha seglare att "öva" på. Därför kör vi samtidigt samträning för alla Skånska Opti-seglare.

- Vi alternerar mellan olika ställen runt om i regionen, mellan Skanör och Råå. Idag var det MSS tur att vara värd med anläggning och fixa mat. Dagens stora gäst var Max Saliminen som var med på vattnet och avslutade med en bra föreläsning i land för alla seglare och tränare. Alla kommer tillbaka nästa söndag för sista passet i år, fortsätter Björn.Simon Lundmark tränade Malmöseglarna idag.

Vid dammen hade farbröderna skoj. ;-)

2 kommentarer:

jan carlander sa...

Dragon Force 65 (Googla på det) heter modellbåtsklassen och riktigt kul är det. Förtjänar en egen artikel med presentation här i Öresund Regatta. Enkelt sätt att kappsegla på vintern och enkelt sätt att hålla ihop besättningen under vintern när den stora båten står på land. Från "Antheor" är vi just nu 4 st. som kör regelbundet. Resten av besättningen är på gång.

Anders Nilsson sa...

Jag har förstått det är allvar. Återkommer.