lördag 3 december 2016

Melges World Championship 2016 och Star Sailors League 2016 - båda med en dag kvar

Melges 24 VM seglas i Miami och Star Sailors League Finals i Nassau med ett prisbord på 200 000 US Dollars just nu. En dag återstår, idag.
Medan jag kollade på Star Sailors League igår kollade Anders Rydlöv på Melges 24 World Championship. Rafflande segling med bra täckning för att kunna följa och lära sig en del.


Här har ni en replay från dag 4 på Star Sailors League Finals:
https://www.youtube.com/watch?v=OAEExD-2vZk

Nedan har ni Anders Rydlövs kommentar om toppseglarna i Melges 24 klassen:

Chris Rast (USA/SUI) är regerande mästare och dominant i Europa men verkar sakna lite speed under VM. Istället är det Conor Clarke IRL med amerikanska gastar som leder bekvämt efter en fantastisk serie. 
Det har inte riktigt varit Chris Rasts VM den här gången.

Maidollis3 ITA är tvåa styrd av tidigare mästare Carlo Fracassoli, följd av ett koppel amerikanska båtar. 

Bora Gulari är bästa amerikan på plats tre följd av bla Bruce Ayres, Tim Healey (Mö bekant från VM J24 2010) och Brian Porter (VM vinnare 2014). Vid Lake Geneva i Wisconsin i trakten av Chicago finns Melges klassensvagga. 
Brian Porter lärde sig segla här inspirerad av legendaren Buddy Melges och hans son Harry Melges. Här konstruerades och byggdes båtarna från början och det finns en aktiv lokal fleet. Harry är framgångsrik i klassen bla med K Nergaard Norge. 
Årets US gick på Lake G.

Kul att seglingsledningen sparade två race till dagens seglingar så det inte är avgjort redan.

Det blir alltså en rafflande lördagskväll med Star Sailors League Finals i Nassau som startar kl 16:00 och vi kör det på storbildsskärm i Malmö Segel Sällskaps klubblokal så kom ner och kolla.
Melges 24 World Championship i Miami har två race kvar idag och med Anders kommentar har ni lite koll på vem de är i toppen.
Här kan ni läsa Swiss Performance Team (Chris Rast och Dani Rast) hade att säga om dag 3:
http://spsailing.ch/practice-what-you-preach/
Ställningen hittar ni här
http://www.melges24worlds.com/results/


Inga kommentarer: