fredag 30 december 2016

Årets sista träningspass idag i Laser

Frosten i morse hindrade inte oss från att komma ut på Öresund idag. Solen var uppe och värmde på och vinden låg på en 5-6 m/s.

Det här med Lasersegling är så enkelt att risken finns att man inte kommer tillbaka till den omständiga seglingen igen. När det gäller omständig segling så finns det ju olika nivåer på det också. Dehler 34SV Grynet är förhållandevis enkel även om man vill ta en spontanrepa så har det blivit alltmer sällan.

Det var lagom tryck idag för att det skulle kännas i ben- och magmusklerna. Det rann gött på nerför på länsarna och det är en helt annan sak än att köra Dehler 34SV eller en Melges 24. Varje liten våg går att utnyttja. Kroppens placering styr båten. Ett dåligt slag och de andra drar en eller två båtlängder direkt.
Mot slutet tog vinden i och vi stack in för säkerhets skull. 2 timmar blev det i alla fall.
Ryggen klarar sig bra nu när hängvästar inte är tillåtna. Får nog bli till att skaffa en Laser.
Peter Overup, Henrik Béen, Mats Johnsson, jag och Stefan Sandahl (saknas på bilden för han gick och köpte korv) kom ut på vattnet idag.

Idag kändes det i benen. Lasern är en fysisk rackans båt. Pannbiff med lök och stekt ägg på en grov macka satt fint efteråt. Vi får se om det byggde någon muskelfiber till.  

Inga kommentarer: