onsdag 21 juli 2010

ORCi World Championship 2010 - bail out för våran del

Vi bestämde oss för att lägga ner vårt deltagande i ORCI World Championship 2010 i Flensburg för fjorton dagar sedan.
Flera anledningar som gjorde att vi tog beslutet. Tråkigt men absolut ett riktigt beslut.
Främsta orsaken är att vi fick saxade semestrar och inte tillräckligt med möjlighet att köra oss samman. Ska vi deltaga så ska vi också vara rätt förberedda. Det hinner vi inte med nu.
Vi fick inte heller klart vår ORCi brev i tid med lokala mätmän. Det var länge sen någon båt mättes in i Skåne.
Nu gäller det att sätta nya mål med seglingen och fundera igenom vad som kommer härnäst. ORCi brevet ska i alla fall fixas i slutet på augusti så den frågan är ur leken inför nästa möjlighet till bra regattor. Då ordnar vi med en inmätning för IRC också.

6 kommentarer:

Jonas Jemt sa...

Är det inte dax att hitta en entypsbåt att kappsegla med och ha Dehlern till cruising

Anders Nilsson sa...

Ett VM i en entypsklass kräver också sina förberedelser. VM i J-24 kräver också flera års träning och samkörning plus 11 dagar på själva racet.
Inte särskilt stor skillnad.
Om jag skulle tänka mig ett alternativ så skulle det vara charterbåt till cruising och ren racer för tävling. Nu funkar Dehlern bra till båda så vi får väl se vad vi gör framåt. ORCi förberedelserna har lärt mig mycket om segelgarderob så det spåret har jag inte gett upp. Vi har bara inte hunnit fixa det.

Anonym sa...

Entyp é bull, OneOff is the shit!

Jonas Jemt sa...

Jag tror att man skall försöka hitta en klass med max 3 mans besättning, vill man då segla internationellt så är det H-båt som gäller. Eller som vi har gjort valt 606:a, vi var på Åland i helgen och seglade FM med 47 deltagare och kommer 12-15/8 segla SM i Karlshamn med 54 anmälda båtar, 18-19/9 Danska Mästerskapt i Hellerup med 30+ deltagare.

Tror att det är svårt att hitta en klass som samlar lika många båtar till 3 regattor inom rimligt avstånd från Skåne, nackdelen är att det inte finns så många båtar i Skåne.

Anders Nilsson sa...

Grejen är att jag tror man ska segla allt man hinner med. Jolle, entypskölbåt, sportbåt, havskappsegling, short-handed...
Det gjorde i alla fall jag förr. Det var så jag lärde mig. Allt är kul och kör man mycket olika typer av segling och båtar så utvecklas man rejält som seglare.
Vad gäller Dehlern är det väl synd att bara använda en så potent båt till bara cruising. Jag ska göra ett inlägg om varför jag funderar på att "go 100% racing" och avveckla cruising...

Jonas Jemt sa...

Enig med dig, så vid nu 50 års ålder så har jag seglat det mesta av formaten utom flerskrov.

Kommit fram till att det som jag seglar nu är perfekt för mig.
606 för att ha kölbåt med stora startfält.
Laser för att behålla segelkänsla samt smidighet.
Charterbåt på semester eller en vecka i varmare land.