måndag 17 maj 2010

Montra Hotel Hanstholm Cup i Thisted - en race rapport från Anders Rydlöv

Steffen Stegger, Lars Christiansen og Carsten Pedersen tog hem segern i Thisted

Seglingarna med Mads Korsgaard:
Tufft i Thisted. Ganska mycket vind första dagen (fyra race) och lätt vind dag två. Vi seglade helt enkelt dåligt och fick nöja oss med plats åtta totalt:
Stegger Bertelsen och Skjödt tog platserna ett till tre. Vi lyckades varken med starter, taktik eller boathandling denna gången. Efter att högerkanten varit bra de två första kryssarna (ledning vid märke ett) låste vi oss för mycket vid den resten av första dagen.
Till slut vred det emot 30grader där! I lättvinden andra dagen gick vi nog bra men vi blev tryckta i starten och hamnade långt efter och fick segla upp till en 4:a genom fältet. I sista seglingen tog vi ett straff efter starten och då ligger man sist i H-båt. När det är två varv på en kort bana så är det som det är. I den friska vinden saknade vi lite muskler men i lättvinden på söndagen gick det egentligen väldigt fint.
Nästa segling för oss är Kieler Woche. Thisted kan komma att få arrangera DM och då kan jag rekommendera stället. Fantastiskt käk, mycket sponsorer och landarrangemang av högsta klass. Omgivningarna är värda en hel semester!
/AndersAnders Rydlöv

1 kommentar:

Find hotel sa...

Fantastisk blog du har. Læser med her. Hilsner fra det skønne Danmark.

Kh Karen