måndag 17 maj 2010

Med satsning på att bli förste svensk på OSTAR - Paul Gaskell-Brown

Paul Gaskell-Brown har bestämt sig för att göra en satsning mot solokappseglingen OSTAR över Atlanten 2013. För er som vill följa projektet kan ni förutom att följa det på Öresund Regatta följa det på http://www.spindriftracing.se/


Shorthanded segling har ju tagit rejäl fart de senaste åren och ytterligare ett nytt spännande shorthanded projekt håller just nu på och startas upp i Helsingborg. Slutmålet är att som första svensk segla The OSTAR race (England – USA) år 2013, Solo.
Som förberedelser kommer Watski2star i Norge och Danmark seglas samt så många andra shorthanded kappseglingar som möjligt år 2010-2011. År 2012 är målet att delta i SORC 1000. SORC 1000 är en solokappsegling mellan England-Irland-Spanien-Frankrike på totalt 1000 Nm som arrangeras av Solo Offshore Racing Club, England. Sträckan Irland- Spanien är en officiell kvalificeringsdistans för the OSTAR Race.


The OSTAR race (The Original Singlehanded Trans Atlantic Race) är världens äldsta solohavskappsegling över Atlanten som startade första gången1960. The OSTAR Race är den ultimata solokappseglingen för amatörer och flera av de stora namnen som Loick Peyron, Mike Golding, Michel Desjoyeaux och Ellen MacArthur har börjat sina framgångsrika karriärer i denna unika kappsegling. Starten går i Plymouth, England med målgång i Newport, USA. Överseglingen beräknas ta ca 20-25 dagar och seglas under IRC regeln.

Båten är en Jeanneau One Design 35 (JOD 35) som just nu optimeras för solokappsegling med optimerade segel, vattenballasttankar etc.

Bakom hela satsningen står Paul Gaskell-Brown (37år) med 25 års kappseglingsbakgrund och på senare år passionerad shorthandedseglare.

Hela projektet är nu genomförbart tack vare att samarbete har inletts med Watski som stödjer med säkerhetsutrustning och båttillbehör. Samarbete har också inletts med Gransegel för att successivt ta fram en ny segelgarderob.

I takt med att projektet tar fart kommer www.spindriftracing.se att hållas uppdaterad med reportage, bildmaterial och annat annan shorthanded info.

Projekt mål:
• Utvecklas som seglare, förverkliga en dröm och ett äventyr!
• Genomföra SORC 1000, solo (England-Irland-Spanien-Frankrike) 2012
• Genomföra OSTAR Race, solo 2013
Crew:
• Paul Gaskell-Brown (37 år)
• Klubb: Malmö Segel Sällskap
• Bor i Råå med familj, 2 barn.
• Uppvuxen i optimist och E-jollen, utvecklats som seglare i X79, X99, Melges 24, JOD 35 etc både nationellt och internationellt.
• Lång havseglings bakgrund med bla Atlantsegling från Turkiet till Västindien samt Malmö - Lofoten ToR.
• På senare år passionerad shorthanded seglare!
För mer info kontakta:
Paul Gaskell-Brown
E:mail: Gaskell-Brown@hotmail.com
Tel 0703-988 590

Inga kommentarer: