torsdag 17 december 2009

Nya Dehler 45 ställs också ut på Dusseldorf mässan

Dehler lansererar nya och förändrade modeller i rask takt nu. Starkt att lansera ny 45 fotare och överraska med en 32 fotare samtidigt som nya versioner av tidigare modeller lanseras.

Enligt ryktena så är det Judel and Vrolijk som står bakom designen även på Dehler 45.

Följande Dehler Yachts kommer att ställas ut på Dusseldorfmässan:

- Dehler 29 Mk II
- Världspremiär för nya Dehler 32
- Dehler 35
- Nya Dehler 45.

4 kommentarer:

Anonym sa...

aha..nya hanse 45an som dehler...tung,trög med en stor regnskog. Förhoppningsvis inte med spånskiva i durken som på hanse....

Anonym sa...

Anonym,
Du är lyckligtvis helt ovetande eller felinformerad och behöver inte vara orolig. Dehler 45 är enligt en tillförlitlig källa på Dehler varvet en uppdaterad version av Dehler 44 och då följaktligen fortfarande designad av Simonis&Voogd.
Någon likhet med Hanse 45 finns alltså inte. Det är enligt uppgift två helt olika båtar som riktar sig till helt olika kundgrupper.

Anders Nilsson sa...

Enligt tidigare info från varvet skulle de stora Dehler båtarna byggas i Hanses lokaler i Greifswald och att J&V skulle vara designers. Under 35 fot skulle byggas i Freienohl (Dehlers lokaler). Har man inte verkställt detta beslut än?

Anders Nilsson sa...

Dehler 45 är fortfarande Simonis and Voogd design på skrovet. Det är en kraftigt modifierad Dehler 44.
Bland annat med ny kölkonstruktion som inte är lika komplicerad att bygga och sen är det mest att man utnyttjat stordriftsfördelarna på inköpssidan. Priset lär bli en riktig bomb jämfört med Dehler 44 även om bygget är något förenklat. Mängden optioner och kundanpassningar dras det också ner på.
Är helt klart ett av objekten som vi ska kika närmare på när vi drar ner till Dusseldorf mässan.