måndag 28 december 2009

Sne Cup 2009 - sista chansen och naturligtvis blåste det järnspik igen på Öresund

Årets Sne Cup 2009 blev en rejäl hårdvindsseglats. Vindbyar kring 15m/s skrämde bort de flesta som anmält sig.
Kvar blev bara tre deltagare och extra kul var det att se att min förra First 31.7 var med. Gött Mattias!!
Även om racet blev kraftigt desarmerat så var det inte helt givet förrän Matcher 31 gänget körde spinnaker och avggjorde det hele.



Mattias ligger före
Spiken i kistan.


Logbog:
Med en vejrudsigt, som viste 15 m/s fra morgenstunden fik vi skræmt et par konkurrenter væk, desværre. Men sejlklubben Lynetten holder trods vind og vejr fast i arrangementet. Vi var seks mand, vel fremmødt til morgenmad kl. 9 i sejlklubben. Banen blev bekendtgjort som en op-ned bane, 1 sømil pr. ben og tre gange rundt bagbord.
Mens vi riggede båden til, gik endnu en konkurrent i land, det var Babuska, Dehler 33, der ikke ville udfordre vejret. Vi gik ud kl. 10 og fik trimmet det hele ind, testet vindspring og prøvet spiler, alt spillede perfekt.

En startlinie med bagbord fordel var lagt ud, og starten gik præcis kl. 11. Kun tre både var til start. vi kæmpede fra start med en First 31,7 de havde taget 1. reb i storen og det kostede på højden, så stille og roligt åd vi os op til luv og styrede løbet derfra. Først rund på topmærket og spiler op til bundmærket alle tre gange. Det var et tændt mandskab, der ikke lod sig mærke af julemaden. Vi kom i mål 11 min. før First 31,7'eren. og vandt vores løb i klar stil.

Sejlerhilsen - Anders

3 kommentarer:

mattias sa...

Ja - vad skall man säga. Jag körde hemifrån kl 6.30 för att hinna till start. Vi hade packat i hop båten för vintern så det var på håret att vi ens han ta oss ut till starten. Tyvärr var vi bara tre man vilket gjorde att vi tog beslutet ganska fort att ta ett rev. Sedan när vi såg att det bara var vi och Matchern som kom i väg så bestämde vi också snabbt att inte sätta spinnakern. Skall dock sägas att vi tog starten vilken var en halv seger. Tycker vi haft svårt att komma iväg bra hela säsongen. Kanske också är lite lättare när man bara är tre båtar ;-) Förutom att vi förlorade en latta i focken så gick det hela bra. Hoppas det till nästa år blir lite fler båtar - vi och Matchern seglar ju inte i samma lopp heller så det blir lite avslaget. Stort tack till Lynetten dock som genomförde seglingen trots att vi bara var tre.

Anders Nilsson sa...

Vi får se till nästa år hur mild vintern är. Då har vi nyreparerad lyftkaj i Limhamn så det ska inte vara några problem att ha henne i till Sne Cup 2010.
Det var kul att se bilderna på er. 2008 var det betydligt fler med men då var inte vinden så hård heller.

mattias sa...

Alla bilder ligger här:
http://www.lynetten.dk/joomla/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=64&gid=19