torsdag 8 oktober 2009

Swedish Open 2009 i J-24 samlar 95 seglare utanför Limhamn

Imorgon startar 19 J-24 och 6 A-Cat sina Riksmästerskap utanför Limhamn.
I år har J-24 förbundet gjort en riktig ansträngning i att samla sig till ett RM som också är VM-uttagningar inför nästa år. Fantastiskt att se hur ett klassförbund har jagat igång sina medlemmar och andra seglare från särskilt Tyskland.
A-cat kör samtidigt sitt RM med deltagare också från Danmark. Ett fantastiskt exempel på vad vår region kan när den vill. J-24 klassen är ett bra exempel på utbyte med tyska seglare.

5 kommentarer:

Dehler-Doris sa...

Hej J-24 är en kul klass man kan segla internationellt. Var själv rorsman på VM 1985 i Japan (SWE-30). Japanska Nissan som var arrangör byggde även J-båtar och man fick hyra nya sådana eller av privatpersoner i Japan. Ken Reed vann iallafall det VM:et, och de amerikanska båtarna hade stor dominans. Det var drygt 70 båtar o vi kom i mitten av det fältet. Vi lyckedes slå en av de 15 amerikanska båtarna ;-). Alla hade ju kvalat för att kunna delta och nivån på konkurrenterna var mycket hög. Ed Baird hade en svensk tjej (Stina)ombord på sin båt o vi hade en del kul snack med både Ed och besättningen...
StefanK
www.dehlerdoris.blogspot.com

Dehler-Doris sa...

SWE-38 ska det vara..
StefanK

Anders Nilsson sa...

Nämnde Ed Baird vann senast VM gick i Malmö.

www.swe39.com sa...

Och efter första dagen så är man på 3:e plats med äldsta båten och helt klart dom mest använda seglen med några år på nacken.

Edman brothers och allroth och lite dansk oxå verkar vara en bra kombo i limhamn :)

www.swe39.com håller er uppdaterade oxå om RM.

Anonym sa...

Hej, Anders!
Baird är en riktigt trevlig prick, jag tror han hade nå´n sorts familjär koppling till Sverige. På VM i Japan -85 så var en engelsman vid namn Eddie Owen otroligt duktig. Han hade t.o.m. tagit med sig sin egen båt från England till Japn. Nå´t strul vid sista seglingen gjorde att Ken Reed vann totalt. Annars var Eddie överlägsen för det mesta. Tror att Owen var rorsman på 12:an Lionhart för UK gänget i Americas Cup.
Hälsningar
StefanK
www.dehlerdoris.blogspot.com