fredag 2 oktober 2009

Fredag på Öresund - medan www.blur.se drömmer sig bort till fjärran länder så är det på Öresund det händer :-)













Perfekt vejr
Stævnet blev sejlet i perfekte vejrforhold med 6 til 8 sek. alle dage.
Banen lå ud for Skovshoved og med vinden fra land 270 grader gav det en del vindspring, og hvor man normalt ville vende, sejler man lidt mere safe grundet bådens enorme vægt ( 25 tons). Den er noget svært at få igang efter vendingen.
Der blev sejlet 5 sejladser på en op og ned bane, og der blev ikke givet så meget som en meter i starterne og ude på banen, nok er der smukke gamle både
Der skal passes på, men der blev sejlet close nogle gange meget close...
Man skal have gode nerver når man siger ja til at være dommerbåd med egen båd, flot Mogens.
Forstil jer hvad der vil ske hvis to både på 25 tons støder sammen, det giver nogle gevaldige splinter og søvnløse nætter for en båd taksator.
AfgørelsenEfter 5 sejladser var det helt tæt mellen Sphinx og Vanity, så distance sejladsen om søndagen skulle afgøre det hele, og det blev den dyst kun få havde drømt om,
banen gik rundt om Middelgrunden og Flakfortet, ind i Københavns havn via Lynette løbet, for sejl, der skulle rundes en bøje på det sted hvor Kongeskibet normalt ligger.
Det var tæt meget tæt med Vanity forrest, vinden var spids ud mod den røde bøje øst for Tuborg, og det sidste kryds skulle afgøre det hele.
Alle os andre kunne kun se det på afstand, da de havde taget så meget distance grundet deres dyst, så lød det over VHFén at Vanety havde vundet med 2 meter, hvor meget er det i sek, når båden er små 25 meter lang.........
Vi sejlede vores dårligste sejlads og blev henvist til 5 pladsen af Evaine, med kun Thea bag os, der hev et storsejlspil ud af dækket og måtte sejle det sidste stykke kun for genua, heldigt for os.

Kolla också

3 kommentarer:

mattias sa...

Vi mötte dem på vägen hem från Malmö. Vi kom för bidevind och de med spinnaker på väg att runda Flackfort. Märktigt.

Anders Nilsson sa...

Fick du några bilder??

mattias sa...

Ja - De kommer på mail.