söndag 7 september 2008

KDY Rungsted är de värst i Öresund eller?

Luffe 37an Sutten är oftast med på Aftenmatchen


På KDY´s hemsida kan man läsa:

"Kære sejler!
Vi har ialt 97 både tilmeldt aftenmatch i år, deraf er 19 Aphrodite 101.
Vi sejler til og med den 16. september.
Hvis i har ændringer til de oplysninger i har givet os bedes i sende dem til aftenmatch@mail.dk

Med sejlerhilsen
Aftenmatchudvalget."

Dags för studieresa kanske?
Bara att gratulera.

1 kommentar:

Anonym sa...

Servus Mr Dehler,

Jag hade nöjet att få segla i tisdags i Rungsted med Mr Luffe Morten Galskov & Co i Den-177, Sutten. 6 danska biffar å så en lommapåg på akterdäck.. 7 man i en luffe 37, det var mkt intressant i lättvind.
3 olika starter. Storbåt - X 50, X40, X37 & Tarok Svan 45:an, Farr 40. Mellanbåt - Luffe 37, 5 st, X99 4-5 st,
Molichar & en flock 101:or och lite annat smått och gått.. Nån Dehler såg jag ej. Småbåt - IF, J80 och lite andra racingblandning. Totalt var vi nog en 50 båtar - se deras site kdy.dk - aftenmatch resultat.
Tisdagens segling den 9 september var tricki mkt lite västlig vind - svag nordgående ström. Ombord på Sutten är racingdrycken från Tuborg.. inte dricker man ramlösa..Besättningen hann väl med 2-3 burkar per man.. Kanske läge att byta dryck himma på Rie i Lomma.. Hur som helst så lyckades vi ej komma iväg superbra i starten nere i lä för babord.. vi kom i klameri med en styrbords luffe och fick slå över till styrbord med dålig fart.. Morten seglade lågt och byggde upp fart.. vind ca 2m/s.. mkt lätt. Luffefältet är 5 båtar ikväll och alla kryssar perfekt upp mot kryssmärket som givetvis ligger perfekt i vindögat 1 nm upp. Vinden ”springer“ lite (vrider på danska) .. detta behärskar alla danska seglare med lite rutin.. Vi kommer runt kryssmärket som nr 4 av 5.. fortfarande lätt lätt vind.. toppbåtarna skär ut för styrbord med spinnackern.. vi provar babord.. och har tur vinden bygger upp inne vid land... & vi ÄR närmaste.. härlig känsla att skära ikapp toppbåtarna med bra tryck i vinden.. & vips är vi först vid länsmärket. Morten och grabbarna har vunnit många DM och Fyn Rundt i Luffen. Alla manövrar och trim sitter perfekt..
Härligt att få segla med ”Världsmästarna i Luffe”
2:a kryssen bevakar vi fältet och 2.an ända in i mål.
På Tisdag är det dags igen.. Men imorgon lördag är det KM himma i Lomma. Jag seglar med döttrarna...
Inspirerad av aftenmatchen i tisdags.
Vi får se om vi kan hålla Suttens fart.. med skitig botten & snäckor. /Ny rapport från Rungsted kommer i vecka 37 / H&F LuffeLasse / LBS