tisdag 23 september 2008

Härligt Lars-Erik och HYC - 17 båtar första gången 2-handed T o R Gilleleje gick av stapeln


Helsingborgs Yacht Club gick verkligen man ur huse för att få igång 2-manskappseglingen T o R Gilleleje.
Råå seglaren Kjell Widmark tog hem segern. Kjell övergav spinnaker till den mer lätthanterliga gennakern vid 2-manskappsegling. SWELYS-talet blir också en procent lägre än med spinnaker.

Starten skedde med så kallad jaktstart. Långsammast båt startade först. Banan gick norrut i sundet till Öresund Norra, väster om Höganäs och därefter till Gilleleje hamn, på Sjællands nordligaste punkt, där målgångstiden noterades.

Medlemmar i Gilleleje Sejlklub bjöd på ett suveränt mottagande och i klubbhuset serverades seglarna och värdarna dansk fläskstek med tillbehör.

Efter övernattning i båtarna startades hemseglingen på söndagsmorgonen och gick söderut utmed den danska kusten med målgång i Helsingborg. Placeringarna i de båda seglingarna lades sedan ihop. Lägst platssiffra vann.

Deltagarna bjöds på mycket varierande förhållanden med motvind och motström åt båda håll. Vindskiften och bleken avlöste varandra. Till slut tog Kjell Widmark och Lennart Garney, tack vare placeringarna 1 och 2, hem slutsegern och den nyinstiftade stora vandringspokalen. Prisbordet stod Biltema för.

”Vi har fått mycket positiv respons på arrangemanget och känner att denna 2-manskappsegling har kommit för att stanna. Vi tror på många fler deltagare till nästa års start” säger Lars-Erik Sylvin.

Resultat
1 Kjell Widmark och Lennart Garney, First 34.7 RHSS. 3 p.
2 Lars-Erik Sylvin med sonen Marcus, X-332 HYC. 5 p.
3 Stefan Dubois, Yngling HYC. 7 p.

Övriga resultat se:
http://www.hyc.nu/helsingborg-gilleleje/ResultatHelsingborgGilleleje2008.pdf"

Inga kommentarer: