måndag 25 augusti 2008

Efter klasseger på Tjörn runt har Team Kracer blivit onödigt kaxiga tycker jag. Det duger inte hemma nu ska de till Italien. :-)

Anders Hansen och Micke Pinotti representerade Kracer gänget på prisutdelning från Tjörn runt igår. Go Kracer Go!!

Får man inte pisk i norrut så får man väl försöka söderut. :-D.
I Kracer Teamets nyhetsbrev kan man läsa om nästa äventyr.
Mot sydligare breddgrader!
Teamet har nyligen kommit hem från prisutdelningen för Tjörn Runt.Tjörn Runt är Sveriges största tävling för kölbåtar med nära 500 startande båtar. Vi gjorde en fantastisk segling med full koncentration och fokus som resulterade i en 1:a plats i klassen och en 3:e plats totalt.Seglingen startade i svaga nord ostliga vindar. Vi gjorde en bra start och kom snabbt iväg. Avståndet till de bakomvarande båtarna ökade allt eftersom seglingen framskred. Kracern låg i topp som första enskovsbåt i tävlingen ända ner till Tjörnekalv som är den södra änden av Tjörn. Där kom 55 fotaren Edin Progresiva och 100 fotaren Hyundai i fatt oss när vinden hade ökat vridit över till kryss. Vi gick i mål som 6:e båt.Marginalen till bakomvarande båt i vår egen klass var hela 57 minuter.
Kracer Sailingteam Swedens nästa utmaning är:Trofeo Gorla 42° och 58^ Centomiglia
Trofeo Gorla 42° och 58^ Centomiglia seglas i Gardasjön i Italien den 30-31/8 och 6-7/9.
Centomiglia är den mest berömda segeltävlingen i Europa som sker på insjövatten. Banan sträcker sig runt i hela Gardasjön. Start och målgång sker sedan 1951 i Bogliacos lilla hamn i Gargnano. Dess namn kommer från en annan mycket känd italiensk tävling Millemiglia. En gång i tiden var detta en biltävling som gick runt hela italien. Hundratals båtar deltar i tävlingen, och många av båtarna seglas av de mest kända namnen inom internationell segling, inför en stor publik från hela världen.

Inga kommentarer: