lördag 8 december 2007

Seglare i sundet - Martin Strandberg




Martin måste nog betraktas som en av årets seglare i Öresundsregionen. Som ende svensk från Öresundsregionen i Valencia seglade Martin ombord på Stenbäcks SWE 96.

Martin har andra uppmärksammade resultat i år som 3a i Archipelago raid tillsammans med Mathias Almstedt i Team Thule. De blev blev bästa svenska lag i detta helgalna race.

Man kör ett Race mellan Sverige och Finland i F18 katamaraner. Martin berättar att de körde på grund och de vurpade framåt i så grunt vatten att fören på katamaranen slog i botten. Martin själv tyckte Archipelago raid var en sommarens häftigaste upplevelser. Vi får nog hålla utkik efter Martins resultat från Archipelago race nästa sommar också.
"Det var speciellt svårt när vi navigerade fel, gick på grund och började läcka in vatten i ena skrovet. Efter varje sträcka har vi fått tömma vatten ur skrovet."
Mer info och fräcka bilder finns på http://www.archipelagoraid.com/


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anders!

Jag tycker att Martin Strandberg och Mathias Almstedt gjorde en riktig bravad, när de kom trea första gången de ställer upp.
Bästa skandinav dessutom, många "08:or" hade ju seglat både en, två och tre gånger...!

- Jag lyfter återigen på hatten!

Seglarhälsningar

Claes Hiersemann

Anders Nilsson sa...

Helt klart!:-D

Anonym sa...

Målet är helt klart att delta i Raiden 2008! En av de häftigaste seglingar jag gjort! Inkluderat AC segling, Seacart 30 på Gotland Runt, Open 60 på Själand Runt etc....

Anders Nilsson sa...

Raiden verkar ju rent vansinnig. Vad var största utmaningen? Navigationen eller?