torsdag 7 juli 2016

ORC European Championship 2016 - Scugnizza imponererar efter tre race


Kända båtar i toppen. Cossutti designade NM38s Scugnizza toppa tätt följd av Cossutti modifierade Arcona 340 Katariina II. På tredje plats ligger Sugar gänget med nyförvärvet en Italia 998.
En video från dag 1Här hittar ni alla resultaten:
http://orci.ncth.gr/res/euro2016_results.html

4 kommentarer:

Edward sa...

Dem mindre batarna hade en tung dag igar, men en av TP 52orna hade det varst som gick pa grunt (rejalt) bara 1,5NM fran mal. Den latta vinden gjorde det langa offshore racet till en osaker tillstallning, alla kom dock i mal innan vinden dog totalt. Sen kom det en fin bris pa kvallen, nar vi alla satt och at. :(

Idag va det osakert om vi skulle kunna kora alls, ingen vind. Efter flera start forsok kom vi dock ivag, bada banorna valdigt nara varandra. Vi tappade var D2 i forsta racet, fick gora ett panik slag, fick snabbt upp en kille i masten och kunde sla in lagom pa layline.

Vinden borjade skifta igen precis innan vi startade andra racet, men tilltog allt mer da det var askovader som kom in. Detta ovversakade alla, vi korde forsta kryssen med J1, fick bytt till J2an men riggen tyvarr allt for latt satt. Vi hade dock iaf en plan att fa upp J2an vilket manga inte hade och dem hamnade langt efter.

Imorgon kor vi kryss och lans igen.

Anders Nilsson sa...

Gratulerar till spiken i dagens sista race. :-)

Edward sa...

Tack Anders!

Äntligen, efter två tunga race idag var det skönt att spika. Det ät de gamla IMS racernas vind, dem och TP 52orna äger fältet. Det är tydligt att dessa båtar ihop med gänget runt 40-45 fot lägger locket på för alla andra i starten.

Vi har en fd americas cup takter som positionerar oss väl i starterna, starter som påminner mer om en jolle start än +40fot ORCi racing. Dock hjälper det föga när den.lätta vinden inte ger spelrum bakom de stora båtarna. Alla vill ha fri vind, men få får det. Dem som vinner är dem som kan manövrera båtarna och segla på rätt taktik. Otroligt kul att se hur bra sydeuropéerna är på boathandlng.

Dagens prisutdelning var på en strandklubb med go stämning.

Imorgon kör vi ett havsrace till.

Anonym sa...

Och nu är de diskade från EM 2016 med hjälp av regel 69.
Man har kommit fram till att de har fuskat med ca 1300 kg på deplacementet.
Klart det går att segla fort när mätbrevet tror att man släpar på mer än ett ton extra...