lördag 16 juli 2016

ORC Worlds 2016 - Grynet klar för race

Igår registrerade vi in oss bland de första på morgon och mätte sen in Grynet klockan 09:40. På eftermiddagen stack vi ut och kände på vattnen utanför Skovshoved. De uppförde sig som de brukar. Mätmannen gick igenom utrustningslistan som vi har i mätbrevet så att allt var på plats. Därefter gick vi igenom säkerhetsutrustningen som krävs för OSR Cat 3.
Mätmannen var nöjd och sa att han hoppades på att vi skulle vara en av de som kom in för full inmätning för han trodde att då skulle det bli lätt för mätorganisationen. Känns bra att få förtroendet men också för att då har vi en av de 3 första placeringarna i racet.
 Ett gediget förarbete i våras har lagt grunden till en så bra bottenfinnish som möjligt på Grynet. Botten är skrubbad inför ORC Worlds och inget slem finns kvar.
 Att det här blir ett tufft VM inser man när fleeten består av massor med Världsmästare, silvermedaljörer, bronsmedaljörer och nationella mästare. Det ska bli grymt spännande i år att se hur vi klarar oss efter tre års arbete med båten, boatspeed, segelutveckling, besättningsarbete och taktikträning.
2013 var det bara vi som var med från södra Sverige och Danmark på ORC EM i Sandhamn. I år är vi bara från vår klubb Malmö Segel Sällskap 4 besättningar. Störst båt är Fredrik Alexanderssons Swan 45 med bland annat OS-seglaren Martin Strandberg vid ratten, Jacob Jacobsson är med i sin X-35 med en 4e plats i fjol på X-35 Gold Cup i samma vatten, Anders Hansen i rutinerade Karckemutgänget och vi då.
Andra från södra Sverige är gänget med Per Lidefelt i sin X-35 42 Don´t panic, Anders Mohlin i First 34.7 First i Gislöv, Jörgen Preuss i Farr 30 Letto di Pletto, Percy Skywell i First 40.7 Yro och Kjell Widmark i First 35 Maria.

1 kommentar:

Håkan sa...

Kul, heja alla 😜