fredag 3 juli 2015

Melges 24 World Championship 2015 - Middelfart - Day 3

Hank Stuart fortsätter att göra tre race per dag i Liila Bält. Idag var det "champagne sailing conditions" med vind 5-9m/s 26grader och sol.
SWE671 har redan vant oss vid att det är 95 båtar på linjen och försöker hitta en plats med lite mindre båtar en bit från toppseglarna.

Trängseln vid märkena är total ibland och antalet fria spår på kryssen likaså trots länga kryssar.
I första racet idag gick en klunga åt varje håll och vi slog in och låg helt ensamma i mitten av banan. Ingen båt inom 200m kändes väldigt konstigt. Till slut kom vi in i trängsel vid märket, snurrade efter att ha seglat på det, men kom tillbaka med en fin läns och var ganska bra med igen på nästa kryss. Vi kom till slut 45 i mål viket vi är nöjda med.
Vi lyckades idag gå bra på kryssen tidvis och nästan alltid på länsen och kom 45-45-57.Chris Rast från Schweiz seglade helt fantastiskt idag och vann alla tre seglingarna. Han leder nu klart före A Rachelli ITA och Bora Gularis USA. För svenskarna gick det lite sämre.
Svenske mästaren Tomas Skålén hade sin bästa dag så långt men är ändå beskedliga 60 totalt. Martin Fridh MSS hade en sämre dag ochbackar till plats 54.
Carl Åkersson (38) och Rickard Svanberg (34) är de bästa svenska båtarna Staffan Lindberg FIN styr göteborgsbåten "Floda" och de ligger på platst 32.
Melgesfältet är segling när det är som bäst, en ren njutning att beskåda, och just nu tittar vi på livestream från dagens seglingar efter att ha varit på havet 8 timmar. Rast, Gularis och de andra ger sköna rysningar i total balans på kryssen. /AndersR

1 kommentar:

Anders Nilsson sa...

Inga race idag på grund av att det var ingen vind.