torsdag 10 juni 2010

Torsdagssegling igen - vi stannade inne idag

Fick för mycket att göra på jobbet idag för att kunna vara med. Kollade ut och såg hur träden la sig ner i Svedala. Sen började det regna. Ganska lätt att fortsätta med jobbet i det läget.
Kom ner och ändå stack ett helt gäng J-24 ut och körde. Några H-båtar också. Torgil var ute i Expressen och en Rapsody totalt ca 10 båtar.
Blåste ordentligt ca 15m/s. Kanske bäst att spara på grejerna till Kullaseglingen på lördag. Hoppas det mojnar tills imorgon eftermiddag för då ska hon transporteras till Helsingborg.

6 kommentarer:

Per-Håkan sa...

6st J 24:or ute och luftade sina spinnakers... Då står Dehler 34:an still

Anders Nilsson sa...

Hade Peter Ekdahl ringt i tid så hade det kanske blivit en Melges tur. Då hade J-24 stått still...

Patrick Kjell/swe-1300 sa...

Ca 13 + båtar på Lomma`s "torsdag"(´vad jag räknade på sjön..). Visst tjongade det i och L-bukten är speciell med vind på ost! J80 med Anders Larsson spikade! Starkt jobbat.

Johan sa...

14 båtar var det som seglade i Lomma!

Johan sa...

Tyvärr så fegade vi på Josefina - för liten besättning för att det skulle kännas ok med spinnaker i den byiga vinden. Men annars går Contrasten väldigt på hårda slörar, hade varit gott att kapa de två miuterna till Myggan (j80) som seglade snyggt och tufft - trots ett spinnakermissöde, körde man på med att hissa spinnaker nummer 2...
Kullaseglingen ser skakig ut för vår del. Kommer inte loss från jobbet för segla upp båten idag. Fattas även 2-3 gastar för kunna konkurre i lördagens västliga kuling. Vi får se om vi får ihop en besättning./Johan

Anonym sa...

Nu är Grynet på plats. Det blåser redan 12m/s och regnar. Har vi tur blåser det värsta kanske över i natt.