fredag 18 juni 2010

Torsdagssegling igen - igår gällde det att stryka land längs Sibbarp

Igårkväll kördes vårseriens sista kvällskappsegling i Limhamn. 8 H-båtar var med imponerande tycker jag. Tre J-24or var med medan resten jobbade för att dra in stålar till J-24 VM genom företagssegling med Tibnor.
Gott om båtar blev det och vi var ca 20 igårkväll.
Eftersom vi hade lätt sydlig vind och nordgående ström, som mest ca 1 knop, gällde det att ta sig in på grunt vatten. Vi vände utåt på 2.7m kurvan medan Pelle Borgström i Bergström Ridder 23, J-24 och H-båtarna kunde ta sig ytterliggare meter in. Små korta slag på grunt vatten var melodin på kryssen. Vinden skiftade också och det gällde att få takten rätt.
Vi slutade 9a och Per-Håkan Persson i J-24 vann med god marginal.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vi vände på 2.3 m kurvan:) vi sticker 2.25, en Express gick på grund ca:25m från oss Phuuuu

Michael P

Patrick Kjell/swe-1300 sa...

Hej. Lomma hade strålande väder och 25 båtar som gled runt i svaaaga vindar, typ 3-4 m/s. Martin Jönsson med H-båten spikade i stor stil och vi blev 4:a med IF:en. :o) Man får vara glad för det lilla.... Lomma har 1 segling kvar innan semestern och det är nästa ONSDAG, sen "stänger" vi fram till i början av augusti, när "efteråret" börjar.

Johan sa...

Snygg seglat av Rimfaxe som vanligt. De imponerar i alla väder och lyckats ständigt ställa om mellan friska och lätta förhållanden.
Dock en petig korrigering av Patricks referat. Vindarna vara snarare 2,5-3. Några puffar på 3,5 m/s. Contrasten kräver då radikalt annat trim än vid 4 m/s som är MYCKET lättare att segla i. Ibland lyckas vi bra med lättvindstrimmet ibland inte. Nya storen är stygg och kräver perfektion, annars stannar blygruvan när det lättar./Johan

www.swe39.com sa...

Man ska kanske ta expressen till lomma i veckan och testa att köra på onsdag minsann för att möta lite motstånd till :)
Nån som hänger me ?

Patrick Kjell/swe-1300 sa...

Lomma körde sista "torsdagen" inför semestern ikväll onsdag! 21 båtar seglade runt i nästan obefintliga vindar..., men Carmen(klassvinnare på senaste Kulla) spikade i stor stil! Grattis & glad midsommar ALLA!

Anonym sa...

Varför tar man semester? Är det inte då folk har mest tid att kappsegla??

Anonym sa...

Gott om båtar? 20st i Malmö Sveriges tredje största stad? Är vi nöjda med 20 båtar å linjen? Hur kommer det sig att inte fler är med??

Anders Nilsson sa...

Om man räknar klubbseglingar i Malmö så är det tre klubbar som kör klubbseglingar. Malmö Segel Sällskap på torsdagar, Lagunen på onsdagar och Klagshamn på tisdagar. Lägger man ihop detta så är det betydligt fler som klubbseglar. I Malmö Segel Sällskap ser våra bästa seglare det som ytterliggare ett tränings tillfälle. Vilket är kul. Du kan ut och mäta dig mot världsmästare och svenska mästare i olika klassbåtar. Det är tufft att placera sig mot dessa toppbesättningar.
Vi jobbar på att hitta former som ska locka alla. Vi blir trots allt fler och fler så jag tror det är viktigare att kolla på utvecklingen än den faktiska siffran. Den klubb på svenska sidan som samlar flest är LBS i Lomma. De samlar ändå bara hälften mot vad de är på danska sidan så alla kan mer...

Anonym sa...

Jag tror vi måste titta på kvällskappseglingarna och se hur vi kan locka fler folk. Hur har ni jobbat i Malmö? Hur har man utvecklat det hela för att locka fler? I Lomma känns det som om det gått lite i stå senaste åren. Det var också fler förr. Hur undviker man dessa dalar?

Vad gör man i Danmark som lockar folket? Öl?