måndag 6 juli 2009

Danska mästerskapen i H-båt 2009 - en kort rapport från Anders Rydlöv

Fantastisk sista dag på DM i h-båt.
Inför sista dagen hade vi tappat till sjundeplats efter en blackflag i race 4. Med en klassisk läfördelsstart där vi slog framför fältet fick vi en klar förstaplats som förde oss tillbaka in i möjlighet att ta medalj i regattan.
Nästa start var klockren - vi låg närmast i lovart och slog först och när vi kom ut mot den önskade kanten på banan tog vi ledningen igen. I mål kom vi tvåa efter att ha hållit Claus Höj Jensen bakom oss runt banan.
Blivande mästaren Morten Nielsen seglade dessvärre om oss på första länsen-annars hade vi fått silver! Resten av toppbåtarna låg längre ner i fältet och vi tre kom loss ganska rejält. Vilken avslutning med etta och tvåa bland 40 båtar!
Fantastiskt kul att segla h-båt igen.
Morten Nielsen firade 25år med sin besättning och Stegger har haft samma folk på alla regattor sedan 2001. H-båten lever i Danmark medan andra klasser backar.
Tack till Mads och Uffe för en kanonregatta!

Anders Rydlöv gästtaktiker på DEN 470 Lang Nok.

1 kommentar:

Patrick Kjell/swe-1300 sa...

Gratulerar till er insats på Dm:et i H-båt! Kerteminde är i många sätt ett föredöme till att arrangera mästerskap. Ett klargörande krävs dock, för Nordisk folkbåt går ej "bakåt" i Danmark! Ett par exempel: 37 båtar på DM i Lynaes, 48 båtar till Guldpokalen i slutet av juli. Mvh, Patrick Kjell/Sv.folkbåtsförb.