lördag 6 juni 2009

Now we are talking - Fler MSS Jolleseglare till EM & VM


När landslagsuttagningarna för de två största ungdomsseglingsklasserna i Sverige avslutades i Västerås kvalificerade sig MSS seglare till VM och EM i E-jolle.
Utklassningsseger i det avslutande racet. I E-jolle har Henrik Eriksson seglat starkt under hela försäsongen och avslutade VM-uttagningarna med en utklassningsseger i sista seglingen och var därmed uttagen till VM.

Starkt med tanke på att Henrik är bland de yngsta seglarna I starfältet.
– Det känns bra säger Henrik, de etablerade äldre seglarna har respekt för mig nu det skall bli skoj att segla VMÄven på damsidan gick det bra för MSS där Olivia Strömblad kvalificerade sig till VM start.Skåne, Malmö och MSS träning utslagsgivandeMalmö Segel Sällskaps ordförande Mikael Stamming är positiv.
- Det känns trevligt att den året-runt-träning vi bedriver inom MSS bär frukt. MSS är tillsammans med Kullavik den bästa klubben bland topp-10-seglarna på rankinglistan. Mikael avslutar med att egentligen är det inte så konstigt att det går bra
– I Malmö och Skåne har vi det bästa förutsättningarna i Sverige för segling, en lång säsong och fantastiska seglingsvatten.
Frågan är om vi har Sveriges kaxigaste ordförande just nu. :-)

Inga kommentarer: