söndag 4 november 2007

Vi testseglade Dehler 34an i Holland


Anders och Åke från Gransegel i Malmö och jag fick möjligheten att testköra den nya Dehler 34an i Holland. Förhållande var perfekta för att känna på båten i lätt väder. Frågetecknen som vi hade kring garderoben kunde rätas ut och nu är Åke på Gransegel igång med att designa nästa säsongs garderob.
Båten var utrustad med cruisingställ från North (de kallar dem uppgraderade). Som de flesta vet kan ju segel uppgraderas flera gånger.
Vi riggade upp ett provisoriskt barber haul och fick focken till slut att fungera ganska väl. Eller vad säger ni? Dehler har efter detta lagt till Barber haul som option - snabbt reagerat.Kryssvinklarna blir fina med fock och i platt vatten kommer det säkert att fungera. I Öresund gäller nog genua - i alla fall för oss.
Stor och fock kommer att sys i Gransegels D4 teknik med 60% Kolfiber och 40% Kevlar. Samma duk som vi hade på Grynet. Genuan i panel kolfiber duk. Detta för att få till mer form. Omröstning pekar ju på kol så det verkar ju inte heller vara någon tvekan.



Inga kommentarer: