lördag 24 november 2007

En höst serie i Sundet 2008?

Videon visar målgången i race 5 i Garmin Hamble Winter series. Bara heta båtar i IRC klass 2. First 34.7, X-35, Seaquest 36, Mills 36, de nya Dehler 34orna och flera andra båttyper.

Det är kanske dags att skapa om inte en vinter serie så kanske en höstserie i Öresund. Vi har ju redan tre gjutna race i Thiele Cup, Mumm-Stelton Cup och Seguin Cup som går i oktober. Egentligen ganska enkelt att skapa en Höst serie av dessa. Skulle detta vara av intresse?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anders

Jag tycker det är ett fantastiskt förslag. Jag har efterfrågat detta länge. Jag som bor nu i Helsingborg skulle jaga mina team kamrater att köra. jag tycker att Samma ska skapas i Göteborg och Stockholm(kanske inte i Stockholm). Men lokala serier/cup:er är nog bra för vinter halvåret. För på sommaren ska ju teamen åka på olika Nationella och Internationella Regatter.

Det skulle gangna alla.

mvh
David Johansson

Anders Nilsson sa...

Ja, det räcker ju att se filmsnutten för att inspireras. Kanske en tidig vårserie, en sommarserie och en höstserie.
Låt oss be seglare som vi känner gå in på bloggen och säga vad de tycker.

Anonym sa...

Låter spännande!

Glöm dock inte våren som är väldigt tunn på sundet.

Det är ju bara Trim Cup första helgen i maj som är något att ha i dagsläget.

Obs! Thiele är en entypssegling.

Om man lägger in en segling till i mitten av maj och en i juni sen fyller på med en i september och sedan seglar Mumm Stelton och Seguin Cup och lägger in en i slutet på oktober också så börjar det likna något.

4/5 Trim Cup i Vedbaek
18/5 "Ny segling" Pokalseglingen Lomma
30-31/5 Fyn Cup
14-15/6 "Ny Segling"
16/8 Tjörn Runt
25/8 Saltholm Runt
22-23/9 "Ny segling"
5/10 Mumm Stelton
11-12/10 Seguin Cup
25-26/10 "Ny Segling"

Sen är det ju Ven Runt och Light Vessel Race också att segla samt nere i europa....

Smetar man ihop dessa seglingar och gör en cup kan det bli riktigt bra. Dock behövs en rejäl huvudsponsor och hägrande priser.

Om man sen använder delseglingarna för att räkna resultatet i cupen blir det ännu bättre. Om man väljer slutresultatet i de olika regattorna slår det hårdare om man får haveri eller tjuvstart.

Vem håller i detta? När kommer programmet?


/Hansen

Anders Nilsson sa...

Vem som håller i det kan ju vara du, jag och David. Låt oss börja litet. Jag tror på en höst cup som sträcker sig över 2-3 helger. Jag tror det är viktigt med en bra sponsor som du säger så det blir ett prisbord. Låt oss ta upp diskussionen med KDY och Vedbäcks seglarklubb. Det svåra blir väl att få till en klassindelning över flera klubbars kappseglingar men det löser vi ju enkelt genom att ta upp diskussionen.
Det traditionella att ha serier över hela säsongen håller inte tror jag. Det blir bara flitpoäng som avgör. På västkusten "tjötar" de ju fortfarande om att få till en LYS cup.
Vill man som ni och de flesta mitt i alltihop, dra till Centomiglia, Gotland runt, Kieler Woche, Fyn Runt, Tjörn Runt eller köra ett Lidingö Runt så är ju serien körd.
Det är lättare att göra en satsning på en begränsad Cup och kan vi ha 3 serier till 2009 så har vi ju kommit långt mot idag.
Att Thiele Cup är entyp är ju bara att köra fler starter för oss andra. Brukar inte ni förresten köra Thiele med Kracern?
Sailors have more fun.

Anonym sa...

Hej Anders

Roligt att det blivit lite sug. Jag titta på Blur nu och då så erbjöd sig Bengt Falkenberg och Albatross Segel att skänker vandringspriser till totalsegrarna låter som att det kan ta form något.

/David Johansson

Anders Nilsson sa...

Helt klart något att spinna vidare på.
Satt igår kväll och kollade efter race på vårkanten i Öresunds regionen. Verkligen tunt som Hansen sa. Här finns kanske potential att få till någon vår serie under någon av lång helgerna.
Vad säger ni?

Anonym sa...

Det kan vara lite svårt att få igång något brett kappseglande igen efter flera års nedgång i antalet deltagare på de vanliga seglingarna i Sundet. På många regattor har man fått ställa in LYS klassen därför att det har varit för få deltagare.
Då är det nog bättre att satsa på kända "varumärken" dvs. höstseglingarna i Vedbek och Rungsted. Dessa seglingar drar redan många deltagare. Lägger man ytterligare en segling i anslutning till dessa och då helst på danska sidan så kan man låta båten ligga kvar och det blir mycket kappsegling för lite transport. Detta borda öka intresset för långväga gäster.
Dessutom är det alltid lite varmare på danska sidan under hösten eftersom det vanligtvis blåser västlig frånlandsvind där.

Dr. Cunningham

Anders Nilsson sa...

Ett annat alternativ kan vara att köra en Cup med samma race som i Sportbåts Cupen. De har valt att köra Trim Cup, Saltholm Runt, Mumm-Stelton Cup och Seguin Cup.
Bra arrangemeng allihop och det krockar inte med Fyn Cup och Tjörn Runt.
Andra bra race är ju annars Kulla- seglingen men den krockar med Fyn Cup och Ven Runt som tyvärr krockar med Tjörn Runt. De är ju tillräckligt roliga att köra utanför en Cup om man inte vill ta transportseglingarna.
Väljer man en säsong med de här racen så får man 6 race på säsongen plus klubbens kvällskappseglingar.
Ganska lagom eller?