fredag 8 juni 2018

Grynet R inhandlad, handpenning lagd på International 505 - 9013

Jag har köpt mig en riktig trimtränarmaskin. Leverans från England i juli. Handpenning lagd.
En riktig blyfraktare med inre ballast på två kilo för att göra henne långsammare. :-)
Det här med enkel segling är överskattat. 

Byggd av Rondar/Ovington 2009 i kolfiber med en helt oanvänd mast från Superspar och segel från i fjol så ska hon väl inte vara något att skylla på. Bommen är i kolfiber.
Dubbla spinnakerbommar i kolfiber.
Gippande centerbord och fast roder.
Verkar som om jag behöver en linsponsor. :-)

5 kommentarer:

Johan Axelson sa...


Grattis Anders!
Har du fått med ngn bra smidig gast? Ngn som kan lägga oändligt med tid på att dra om trimtampar på vardera sidan av centerbordstrumman. Vi som seglade "Foffe" på 60- och 70-talat delades snabbt upp i två gäng. "Trimmarna" och "Vägväljarna". Trimmarna var kungar på slipen med nytt trim varje helg. Vägväljarna var kungar på prispallen.......
Du kommer att få massor av härlig segling framöver!
Stort Grattis till nya båten!!

Per-Eric Thörnström sa...

Grattis Anders!
Ser ut att vara en riktig kanonbåt Du fått tag i. Mycket underbar segling ligger framför Dig. Välkommen i 505-klassen!
Per-Eric

Anders Nilsson sa...

Tack Johan och Per-Eric
Johan, kan tänka mig det. Det är nog lätt att fastna i att försöka nå en perfekt set up. Det finns idag i huvudsak två skolor Pinnell and Bax eller Holger Jess.
I kort får man välja mellan att ha linor och skotråttor vid centerbordstrumman(Pinnell and Bax) eller linor som går till skotråttor på däck (Holger Jess). Det finns sen mellanting också men min är Pinnell and Bax.
Jag har varit ute och seglat med Tomas Franzén i Råå och det är nog den roligaste båt jag gastat på.
Jag hämtar den i Gdynia när Nathan Bachelor har kört EM i slutet på juli. Nathan jobbar på Ovington Boats så han har köpt mig en sprillans ny Superspar mast som han gör iordning som en del i dealen. Jag gillar nya grejer. :-)

Anonym sa...

Gratis Anders,
Härligt att se hur Fiven kommer tillbaka. Fick jag bestämma skulle det naturligtvis vara Fireballen som gör comeback men Fiven är bra nog:) Tvåmanssegling i avancerade och krävande jollar håller jag för att vara det bästa som vår sport kan erbjuda. Under alla åren som jag var aktiv i Fireball tror jag inte att jag tänkte på ordet Träning i den bemärkelse som det användas av seglare numera. Jag stack ut med en bra kompis kopplad på wiren och seglade så ofta det gick bara för att det var så skoj.

Jan Carlander

Anders Nilsson sa...

505 och 29er är väl de tvåmansjolleklasser med trapets som har en förankring i svensk seglning idag. Inte mycket att fundera över om man vill ha fart. :-)
505 har en fleet i Öresund som håller världsklass så ska man lära sig det här så har vi bra förutsättningar.